Hyvinvointiyhtymä varautuu rakentamaan Nastolan sote-keskuksen – kokonaishinnaksi yli 16 miljoonaa euroa

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallitus esittää rakennushanketta ensi vuoden budjettiin.

sosiaali- ja terveyspalvelut
Nastolan terveysasema
Nastolan vanha terveysasema Kirkonkylällä on jo huonossa kunnossa. Uusi aiotaan rakentaa Rakokiven palvelukeskittymään. Marjo Pirilä / Yle

Lahden Nastolan uuden sote-keskuksen rakentaminen maksaa noin 13 miljoonaa euroa. Nastolan Rakokiveen suunnitellaan sote-keskusta, joka on kaksikerroksinen ja hieman pienempi kuin nykyinen terveysasema.

Vastikään valmistuneen hankesuunnitelman mukaan sote-asemalle tulisivat avosairaanhoito, suun terveydenhuolto, terveyssosiaalityö, fysioterapia sekä matalan kynnyksen päihde- ja mielenterveyspalveluja.

Hankkeen kokonaiskustannuksiksi arvioidaan noin 16,6 miljoonaa euroa. Yhtymä hakee Nastolan sote-keskuksen rakentamiseen sosiaali- ja terveysministeriön poikkeuslupaa.

Hyvinvointiyhtymän hallitus päätti maanantaina esittää yhtymäkokoukselle, että Nastolan sote-keskuksen rakentaminen toteutetaan hankesuunnitelman mukaisesti ja se sisällytetään vuoden 2021 talousarvioesitykseen. Hallitus valmistelee myös esityksen muutostalousarvioksi vuoden 2020 suunnittelukustannuksista.

Yhtymähallitus päätti myös esittää yhtymäkokoukselle, että yhtymä ostaa Hollolaan rakennettavan sotekeskus-kiinteistön sen valmistuttua vuonna 2021. Rakennuskustannusarvio on tällä hetkellä 14,4 miljoonaa euroa.