Hyppää sisältöön

Boris Johnson: Koronakriisi on ollut katastrofi Britannialle

Johnson lupaa selvitystä siitä, mitä tehtiin väärin, mutta vasta myöhemmin.

Britannia on muun Euroopan tavoin alkanut purkaa koronarajoituksia. 25. kesäkuuta hellesää sai ihmiset pandemiasta huolimatta pakkautumaan rannalle muun muassa Brightonissa. Kuva: Andy Rain 7 EPA

Pääministeri Boris Johnson myöntää, että koronaviruskriisi on ollut katastrofi Britannialle.

– Tämä on ollut täydellinen painajainen maalle ja olemme kokeneet syvän šokin, pääministeri sanoi Times Radion haastattelussa.

Johnson sanoo, että hallitus aikoo kyllä selvittää, mikä meni pieleen, mutta nyt ei ole siihen oikea aika. Hän huomauttaa, ettei tässä vaiheessa ole oikea hetki käyttää selvitykseen runsaasti aikaa.

Johnsonin mukaan he oppivat kuitenkin koko ajan.

"Britit muita eurooppalaisia lihavampia"

Johnson sanoi haastattelussa, että Britannian terveydenhuoltojärjestelmää kuormittaa myös se, että britit ovat selvästi lihavampia kuin muut eurooppalaiset, maltalaisia lukuunottamatta.

Ylipainoisuus lisää tutkimusten mukaan riskiä saada covid-19:n vakava muoto.

Johnsonin mukaan asialle täytyy tehdä jotain. Pääministeri sanoo oman painonsa pudonneen sen jälkeen, kun hän sai koronatartunnan.

Tauti vei Johnsonin keväällä hänet sairaalan teho-osastolle.

Johnson myös lupasi, että hallitus jatkaa talouden tukemista, jotta se toipuisi koronakriisistä.

Britannian hallitusta on arvosteltu ulkomaita myöten (siirryt toiseen palveluun) siitä, että se aliarvioi koronakriisin vakavuuden. Britanniassa tartuntojen määrä on Venäjän jälkeen Euroopan suurin. (siirryt toiseen palveluun)

Britanniassa oli sunnuntaihin mennessä vahvistettu 311 151 koronatartuntaa ja 43 550 ihmistä oli kuollut, hallitus kertoo sivuillaan. (siirryt toiseen palveluun)

Korjattu 29.6. klo 13.06: Britanniassa tartuntojen määrä on Venäjän jälkeen Euroopan suurin, ei kuolonuhrien.

.
.