Alle 18-vuotiaita nuoria kuullaan Kuusijärven uimarannan epäillystä tapon yrityksestä – poliisi epäilee, että 15-vuotias nuori yritettiin hukuttaa laiturin alle

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että samana iltana Vantaan Kuusijärvellä tapahtunut pahoinpitely ei liity tapaukseen.

poliisitutkinta
Laituri Kuusijärvellä
Vantaan kaupunki on pyrkinyt jatkamaan valvontaa uimarannalla kello kymmeneen asti illalla ja lisännyt myös järjestyksenvalvontaa yöhön asti. Kuva ei liity tapaukseen.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Itä-Uudenmaan poliisi tiedottaa, että Vantaan Kuusijärven uimarannan tapahtumien tutkinta jatkuu tapon yrityksenä.

Tutkinnassa selvitetään parhaillaan tapahtumien kulkua ja kuullaan asianosaisia. Poliisi on saanut useita vihjeitä Vantaan Kuusijärven epäillystä hukutusyrityksestä ja esitutkinnassa on kuultu useita osallisia.

Poliisin mukaan kaikki tiedossa olevat osalliset ovat olleet alle 18-vuotiaita.

Poliisi kertoi viime viikolla epäilevänsä, että Kuusijärven uimarannalla yritettiin hukuttaa alle 15-vuotias nuori. Nuori oli päässyt pakoon, minkä jälkeen joukko nuoria ahdisti hänet laiturin alle ja pomppi laiturin päällä.

Hyppiminen oli loppunut, kun ulkopuolinen henkilö oli huutanut nuorille ja käskenyt heitä lopettamaan. Epäilty hukuttamisyritys tapahtui illalla kello 20:n jälkeen, kun uimavalvonta uimarannalla oli jo päättynyt.

Poliisi kertoo, että esitutkinta on vielä kesken ja sen turvaamiseksi poliisi ei toistaiseksi tiedota tapauksesta enempää.

Lisäksi tiedotteessa kerrotaan, että Kuusijärvellä myöhemmin samana iltana tapahtunut pahoinpitely ei liity edellä mainittuun tapaukseen. Sitä tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa erillisenä tapauksena. Poliisi huomauttaa, että kyseessä ei kuitenkaan ole joukkotappelu, kuten julkisuudessa on uutisoitu. Pahoinpitelyn osalta tapahtumien kulku on esitutkinnassa pääpiirteissään jo selvitetty.

Lue seuraavaksi:

Poliisi saanut useita vihjeitä Vantaan Kuusijärven epäillystä hukutusyrityksestä – Uimavalvojat valmiita venyttämään työaikaansa iltakymmeneen

Nuorisojoukko ahdisti 15-vuotiaan veden alle Vantaalla – poliisi tutkii tapon yrityksenä