1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sosiaali- ja terveyspalvelut

Hyvinvointiyhtymän hallitus haluaa Päijät-Hämeeseen maan parhaat sotepalvelut – yhteisyritykselle täysi tuki

PHHYKY:n hallitus hyväksyi terveysjätti Mehiläisen kumppaniksi ilman soraääniä.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä on valmisteltu koko alkuvuosi maan suurinta sote-irtiottoa. Kuva: Emilia Malin / Yle Lahti

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallitus näyttää vihreää valoa suunnitelmalle perustaa yhteisyritys Mehiläisen kanssa.

Hallitus hyväksyi yksimielisesti yhtymän kumppaniksi terveysjätti Mehiläisen. Yhtymäkokous nuijii lopullisen päätöksen 7. elokuuta.

Yhteisyritys tuottaisi ensi vuoden alusta lähtien sotekeskus-palvelut aluksi 131 000 asukkaalle Lahdessa, Iitissä ja Kärkölässä – myöhemmin koko Päijät-Hämeessä. Päätökset laajentumisesta tehtäisiin erikseen.

Sosiaali- ja terveyspalveluita tuottava Mehiläinen voitti hyvinvointiyhtymän kilpailutuksen sotekeskuspalveluista. Yhtymä järjesti käänteisen kilpailutuksen, jossa hankinnan arvo oli määritelty etukäteen ja yritykset kilpailivat laadulla. Tarjouskilpailuun osallistuivat Mehiläisen lisäksi Terveystalo ja Pihlajalinna.

Yhteisyrityksen myötä yhtymä lupaa lisätä iltavastaanottoa ja 24/7 -periaatteella toimivia digipalveluita. Yhteisyrityskumppanin kanssa tehtävässä palvelusopimuksessa on tarkkaan määritelty palvelun tavoitetasot ja myös sanktiot, jos tavoitteista jäädään. Hyvinvointiyhtymä lupaa, että asiakastyytyväisyyttä ja henkilöstön kokemusta seurataan entistä paremmin.

– Yhtymähallitus haluaa ennen kaikkea turvata alueen asukkaille Suomen parhaat sotekeskuspalvelut tällä edelläkävijäratkaisulla, toteaa yhtymähallituksen puheenjohtaja Kari Lempinen (sd.) hyvinvointiyhtymän tiedotteessa.

Aiheesta lisää: Katso tallenne: Maan suurin sote-irtiotto ärsyttää jo ministeriötä – Pelastaako Mehiläinen Päijät-Hämeen?