1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjois-Lapin seutukunta

Metsähallitus kunnostaa siltoja Pohjois-Lapin retkeilykohteissa

Hammastunturin erämaa-alueella Kultalan riippusiltaa ei voi kulkea ennen remontin valmistumista heinäkuun lopussa.

Nuorttijoen silta arkistokuvassa. Silta romahti lumen painosta viime talvena, ja se on tarkoitus rakentaa kokonaan uudelleen tämän syksyn aikana. Kuva: Metsähallitus / Anu Virtanen

Metsähallituksen Luontopalvelut kunnostaa kesän aikana seitsemän siltaa Pohjois-Lapin retkikohteissa. Kultalan riippusiltaa Hammastunturin erämaa-alueella ei pysty kulkemaan ennen kuin sillan remontti valmistuu.

Lumi vaurioitti Ivalojoen ylittävän Kultalan sillan rakenteita talvella. Korjausta päästiin jatkamaan vasta nyt, kun vesi on laskenut riittävän alhaalle. Korjaaminen kestää arviolta heinäkuun ajan.

Kultalaa lähin ylityspaikka on vasta Kutturassa, jonne on linnuntietäkin noin 15 kilometrin matka.

Kultalaa lukuun ottamatta haitat vain lyhytaikaisia

Kultalan sillan lisäksi kunnostustöitä tehdään Pulmangin sillalla Utsjoella, Sotajoen sillalla Hammastunturin erämaassa, Luttojoen sillalla Urho Kekkosen kansallispuistossa ja kolmella sillalla Näätämössä: Näätämöjoen ylittävällä Kallokosken sillalla sekä Kallojoen ja Opukasjärven silloilla.

Näiden siltojen korjaukset eivät estä jokien ylittämistä kuin korkeintaan lyhyen hetken verran.

Lisäksi Lapin retkeilykohteissa on tarkoitus rakentaa Nuorttijoen silta kokonaan uudelleen tämän syksyn aikana. Nuorttijoen silta romahti lumen painosta viime talvena, eikä sitä ole voinut käyttää sen jälkeen.

Riippusilta on romahtanut UKK-puistossa – onnettomuus ei aiheuttanut henkilövahinkoja (2020)

Nuorttijoki saa uuden sillan ensi vuonna (2019)

Lapissa tarkastetaan 17 riippusiltaa kesän aikana (2018)