1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. huvipuistot

PowerParkissa vaaratilanne – lapsi kieppui kyydissä, kun mustekalalaitteen vaunu jäi sulkematta

Huvipuisto tiedottaa, että syynä tapahtumaan oli inhimillinen erehdys.

Huvipuistot
Powerparkin alue Alahärmässä.
Vaaratilanne tapahtui lauantaina. Huvipuistossa on jo ryhdytty toimenpiteisiin turvallisuuden lisäämiseksi.Antti Kettumäki / Yle

PowerParkin huvipuistossa Kauhavalla sattui viikonloppuna lauantaina vaaratilanne, jossa Piovra-laitteessa jäi yhden vaunun turvakaari sulkematta ja laite käynnistettiin.

Huvipuisto tiedottaa, että syynä oli laitekuljettajan inhimillinen erehdys.

Sosiaalisessa mediassa levinneiden tietojen perusteella auki jääneessä vaunussa oli lapsi, joka hätääntyi pahasti tilanteessa. Silminnäkijöiden mukaan tilanne näytti vaaralliselta.

Turvakaaren tehtävänä on estää laitteessa olijan nouseminen ylös ja tarjota tuki, josta voi pitää kiinni laitteen toimiessa.

– Valitettavasti tässä tilanteessa laitekuljettajalle oli sattunut inhimillinen erehdys. Näin ei tietenkään saisi käydä. Otamme kaikki turvallisuuspoikkeamat vakavasti ja tästä syystä kehitämme kyseisen laitteen turvajärjestelmää, toteaa PowerParkin tiedotteessa johtaja Mikko Kiviluoma.

Kiviluoman mukaan Laite pysäytettiin välittömästi kesken ajon, kun erehdys havaittiin ja tilanteesta selvittiin säikähdyksellä. Vaunussa olleen lapsen ja hänen huoltajansa kanssa tapahtunut selvitettiin välittömästi paikan päällä.

powerparkin mustekala
Piovra tunnetaan mustekalana.PowerPark

Huvipuistossa on ryhdytty toimenpiteisiin niin että tilanne ei pääsisi toistumaan. Piovra-laitteelle on lisätty yksi työntekijä varmistamaan laitteen turvallista käyttöä.

Kiviluoma pahoittelee tapahtunutta.

– Tämän tilanteen seurauksena työntekijöille järjestetään ylimääräinen koulutus, jossa käydään läpi oikeat toimintatavat ja poikkeustilanteissa toimiminen. Turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää ja tästä syystä pahoittelemme tapahtunutta inhimillistä erehdystä, sanoo Kiviluoma.