Kitee valitsi sivistysjohtajansa kaupunginjohtajaksi

Joensuulainen filosofian tohtori Pekka Hirvonen seuraa tehtävässä eläkkeelle jäävää Eeva-Liisa Auvista.

Kitee
Pekka Hirvonen
Kiteen kaupunki

Pekka Hirvonen on Kiteen uusi kaupunginjohtaja. 50-vuotias Hirvonen on työskennellyt Kiteen sivistysjohtajana vuodesta 2017. Hän asuu Joensuun Niittylahdessa. Hirvonen tuli Kiteelle töihin Itä-Suomen yliopistolta, jossa toimi mm. yliopistonlehtorina.

Hirvosen valinta oli Kiteen kaupunginvaltuustossa oli yksimielinen.

– Olen alkanut yhä enemmän arvostaa kunnan toimintaa näiden kolmen vuoden aikana, jotka olen ollut kuntatyössä. Kunta toimii niin monella tavalla, kunta on mukana elämän kaikissa tilanteissa, lausui Hirvonen kiitospuheessaan.

Pekka Hirvonen valmistui maisteriksi vuonna 1996, lisensiaatiksi 1999 ja tohtoriksi hän väitteli vuonna 2003.

Hirvosella on vahva akateeminen tausta. Hirvonen on toiminut mm. Matematiikan ja luonnontieteiden opetuksen tutkimusseuran varapuheenjohtajana ja valtakunnallisen matematiikan, fysiikan ja kemian opetuksen tutkijakoulun johtoryhmän jäsenenä.

Hän on julkaissut yli 30 referoitua artikkelia kansainvälisissä lehdissä, kirjoissa ja suomalaisissa julkaisusarjoissa.

Hirvonen oli töissä yliopistolla vuoteen 2017 saakka, jolloin hänet valittiin Kiteen sivistysjohtajaksi.

Pekka Hirvonen aloittaa Kiteen kaupunginjohtajana virallisesti 31.3.2021, mutta nykyinen kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen jää lomille ja virkavapaalle jo heinäkuussa.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sinikka Musikka (kesk.) kehui hakijoita avauspuheenvuorossaan ja sanoi, että kaikki neljä loppusuoralle edennyttä olisi voitu valita ainakin koeajalle.

Kiteen kaupungintalo
KIteen kaupungintalo.Tanja Perkkiö / Yle

Kokouksen aluksi käytiin myös polemiikkia siitä, onko kokous laillisesti koollekutsuttu ja päätösvaltainen, koska osa valtuutetuista ei ollut saanut esityslistaa postitse.

Valtuutetuista muutamat olivat sitä mieltä, ettei heillä ole tarvittavia taustatietoja päätöksen tekemiseen. Kokouksen päätösvaltaisuus kuitenkin hyväksyttiin.