Enontekiön kunta haluaa korjata lentokentän – rahaa olisi, jos kunta voi niitä käyttää

Enontekiön kunta ehdotti maanantaina lentokenttäyhtiö Finavialle, että kunta tekisi kentän korjaukset valtion rahalla.

Enontekiö
Enontekiö-Kautokeinon lentoasema Enontekiön Hetassa
Enontekiö-Kautokeinon lentoasema Enontekiön Hetassa.Pia Tuukkanen / Yle

Enontekiöllä käytiin maanantaina neuvotteluja lentoaseman jatkosta. Neuvotteluihin osallistui Enontekiön kunnan ja Tunturi-Lapin seutukunnan lisäksi myös muun muassa lentokenttäyhtiö Finavian edustajia sekä Lapin kansanedustajia, sanoo Enontekiön kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen.

Finavia kertoi torstaina, että se ei todennäköisesti avaa korjauksen tarpeessa olevaa kenttää. Kunnan toive on, että lentokenttäyhtiö pitäisi kentän auki vielä tulevan talven, jotta kentän omistajavaihdokseen saataisiin lisäaikaa.

Rantapelkosen mukaan Enontekiön kunta teki neuvotteluissa ehdotuksen, että kunta tekee lentokentällä tänä kesänä välttämättömät korjaukset, jotta se voitaisiin pitää auki ensi talven, ja ensi vuonna loput tarvittavat kunnostukset.

Finavia pohtii tarjousta

Rantapelkosen mukaan kunta pyysi Finavialta apua tarvittavien urakkakilpailujen järjestämiseksi ja Finavia lupasi selvittää asiaa lähipäivinä.

Valtio on myöntänyt korjauksiin viiden miljoonan euron määrärahan tämän vuoden viimeisimmässä lisäbudjetissa. Enontekiön kunnan ehdotuksen mukaan kenttää korjattaisiin tänä kesänä noin 800 000 eurolla ja ensi kesänä 4,2 miljoonalla eurolla.

Enontekiöllä neuvotellaan lentoaseman jatkosta – asemalle halutaan uusi omistaja

Matkanjärjestäjä tyrmistyi Enontekiön kentän kohtalosta, 18 000 turistia tulossa kentälle joka aiotaan sulkea

Finavia ei aio avata Enontekiön lentoasemaa ensi talveksi – kunnassa päätös tyrmistyttää