Itä-Suomen yliopistossa tehtiin keväällä aiempaa enemmän opintoja – koronakevät ei jarruttanut opiskelua, vaan pikemminkin vauhditti sitä

Etäopiskelu on voinut helpottaa esimerkiksi työssäkäyvien opiskelijoiden opintoja.

Itä-Suomen yliopisto
Koululainen etäopiskelee läppärillä
Itä-Suomen yliopisto siirtyi koronavirusepidemian vuoksi etäopiskeluun maaliskuun lopussa. Kuvituskuva.Pasi Takkunen / Yle

Itä-Suomen yliopistossa tehtiin keväällä enemmän opintoja kuin vuosi sitten.

Tähän mennessä kerättyjen tilastojen mukaan Itä-Suomen yliopistossa on suoritettu huhti-toukokuussa 7000 opintopistettä enemmän kuin viime vuonna. Määrä kasvaa vielä, koska kaikkia kevään opintopisteitä ei ole vielä kirjattu.

Yliopiston tilat suljettiin koronaepidemian vuoksi maaliskuun lopussa, ja loppukevään opinnot suoritettiin kokonaan etäopiskeluna.

Hyvän opintopistesaldon lisäksi valmistuvien opiskelijoiden määrään voidaan olla tyytyväisiä. Itä-Suomen yliopistosta valmistuu tänä vuonna suunnilleen yhtä monta opiskelijaa kuin viime vuonnakin, kertoo Itä-Suomen yliopiston akateeminen rehtori Tapio Määttä.

– Etäopintoihin siirtyminen oli todella nopeaa. Tämä on ollut raskasta aikaa, mutta opettajat ovat tehneet hienoa työtä, Määttä kiittelee.

Riennot ja työt eivät tulleet opiskelun tielle

Etäopiskelu on saattanut edistää erityisesti työssäkäyvien opiskelijoiden edistymistä opinnoissaan, arvioi Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Aino Peltonen.

– Itse ainakin tiedän paljon tapauksia, joissa ihmiset, jotka ovat jo siirtyneet opinnoista työelämään, mutta jotka eivät ole saaneet saatettua opintojaan loppuun, ovat pystyneet suorittamaan opintoja joustavammin. Osa opiskelijoista on myös varmaan pystynyt keskittymään opintoihin paremmin, kun ei ole ollut rientoja tai töitä.

Peltonen kuitenkin muistuttaa, että opintopisteiden hehkutuksessa ei saisi unohtua opiskelijoiden hyvinvointi.

– Isolle osalle opiskelijoista poikkeuskevät on ollut tosi raskas. Todennäköisesti syksyllä on purkautumassa paljon mielenterveysongelmia.

Lue lisää:

Opiskelijoille tarjolla tukea kesäajan jaksamiseen

Osaajapulaan helpotusta insinöörien muuntokoulutuksella

Itä-Suomen yliopisto lisää ensi syksynä alkaviin koulutuksiin 182 uutta aloituspaikkaa