1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Lapissa ei uusia koronatartuntoja, Norrbottenissa tilastoitiin sata uutta tapausta

Länsi-Pohjassa on pelätty tartuntamäärien kasvavan. Norrbottenissa uusia tartuntoja on tilastoitu viime viikosta runsaasti.

koronavirus
Ilmakuva Jällivaaran kuntakeskuksesta.
Norrbottenin tilanne on pahin Jällivaarassa.Daniel Ivarsson / Yle

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella ei ole todettu uusia koronasairastumisia viikonlopun aikana. Lapin sairaanhoitopiirissä uusia tapauksia ei ole todettu pitkään aikaan.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin vs. johtajaylilääkäri Petra Portaankorvan mukaan tilanne alueella on nyt rauhallinen. Viime viikolla sairaanhoitopiirissä todettiin kaksi varmistettua tartuntaa Torniosta ja toissa viikolla yksi Ylitorniolta.

Länsi-Pohjan alueella noin viisikymmentä ihmistä on karanteenissa altistumisten vuoksi. Osa heistä on terveydenhuollon työntekijöitä. Altistuneiden mahdolliset sairastumiset varmistunevat parin viikon sisällä.

Ruotsissa tilanne on vakava

Ruotsin Norrbottenissa koronatartuntojen määrä kasvaa edelleen. Viranomaisten maanantaina päivittämien tilastojen mukaan viime viikon lopusta varmistettujen tartuntojen määrä on noussut jälleen noin sadalla.

Kaikkiaan Norrbottenissa varmistettuja tartuntoja on todettu nyt 1246.

Pahin tilanne on edelleen Jällivaarassa, missä sairaalaan on viikonvaihteessa tullut lisää sairastuneita ja sairaalan teho-osasto on täynnä. Viime viikolla uusia tartuntoja tilastoitiin Norrbottenissa yli 200.

Lue tuoreimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.

Lue seuraavaksi