MuSa myy ensimmäiseen kotiotteluunsa tuhat lippua – Porin stadion jaettu kahteen katsomo-osaan koronarajoitusten takia

MuSa kertoo, että jatkossa otteluihin pyritään myymään 2 000 lippua.

Pori
MuSa-Jaro -ottelu.
MuSa pelasi Pietarsaaren Jaroa vastaan viime vuonna Porin stadionilla.Mari Kahila / Yle

Jalkapallon Ykkösessä ensi lauantaina tämän kauden ensimmäisen kotiottelunsa pelaava Musan Salama myy peliin AC Kajaania vastaan tuhat lippua.

MuSa tiedottaa (siirryt toiseen palveluun), että se jakaa Porin stadionin katsomon kahteen osaan: eteläiseen ja pohjoiseen. Molempiin myydään koronarajoitusten takia viisisataa lippua.

Kaikilla kausikortin ostaneilla on pääsy ottelutapahtumaan, mutta muille on myynnissä rajoitettu määrä lippuja.

Omat sisäänkäynnit

Molemmilla katsomo-osilla on omat sisäänkäyntinsä, kioskipalvelunsa ja WC-tilansa. Ottelun päätyttyä katsojien tulee poistua samasta paikasta, josta he tulivat sisää.

Sisäänpääsy eteläkatsomoon on pääsisäänkäyntiportista. Pohjoisen puolen katsomoon sisäänpääsy on tekonurmikentän puoleisesta sisäänkäynnistä.

Katsojien turvallisuuden takaamiseksi siivousta on tehostettu, ja katsojien toivotaan pitävän turvavälit. Perheet voivat istua lähekkäin, mutta muiden toivotaan kunnioittavan turvavälejä. MuSa pyytää, että ihmiset eivät tule otteluun, jos he ovat kipeitä tai heillä on flunssan oireita.

Jatkossa kotipeleissä on Musan Salaman mukaan enimmillään 2 000 paikkaa. Jos ensimmäiseen otteluun on lippujen ennakkomyynnin perusteella huomattavan paljon tulijoita eikä tuhat paikkaa riitä yleisölle, MuSa on valmis harkitsemaan lisäpaikkoja myös ensimmäiseen kotipeliin.

Stadion koronaoloissa helpompi kuin Musan kenttä

Musan Salama joutui siirtymään pelaamaan Porin stadionille perinteiseltä Musan kentältä sen jälkeen, kun joukkue nousi Ykköseen vuonna 2018. Palloliitto ei hyväksynyt Musan kenttäolosuhteita turvallisuussyistä.

Osa perinteisistä MuSa-faneista piti muutosta todella huonona, koska Musan kenttä on pienempi ja tunnelmaltaan intiimimpi kuin kolkoksi kuvailtu stadion.

MuSan toiminnanjohtaja Kari Löytökorpi arvioi Ylelle viime viikolla, että korona-aikana Porin stadion on huomattavasti Musan kenttää toimivampi paikka ottelutapahtumien järjestämiseen. Esimerkiksi turvavälit on helpompi pitää isolla stadionilla kuin tiiviistä tunnelmasta tunnetulla Musan "Wembleyllä".

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus