1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kainuu

Myös Ristijärvi jättäytymässä Kainuun Edun rahoittamisesta

Kainuun kunnista ainoastaan Paltamo ei ole vielä käsitellyt rahoitusasiaa.

Kuva: Yle

Kainuun Edun rahoittamisesta ovat tähän mennessä vetäytyneet kaikki Kainuun kunnat Paltamoa lukuunottamatta. Paltamo päättänee asiasta viimeistään elokuussa.

Myös Ristijärven kunta teki eilen periaatepäätöksen perääntyä Kainuun Edun rahoittamisesta tämän vuoden jälkeen. Aiemmin Hyrynsalmi, Puolanka, Suomussalmi, Sotkamo ja Kajaani ovat tehneet kunnan- ja kaupunginhallituksissaan päätöksen, etteivät ne ole enää rahoittamassa Etua ensi vuonna.

Kainuun Edun tulevaisuutta varjostaa myös Kasvua Kainuuseen -hankkeen rahoituksen takaisinperintä. Muutama vuosi sitten päättyneen hankkeen rahoitusta peritään takaisin kirjanpidollisen tulkintavirheen takia.

Lähtökuopissa olevat kunnat alleviivaavat, että meneillään olevien hankkeiden jatko pystytään turvaamaan.

Toukokuussa Kainuun Edun omistajat kokoontuivat keskustelemaan sen tulevaisuudesta. Tuolloin nousi mahdolliseksi hankkeiden veturiksi Kajaanin ammattikorkeakoulu, myös Kainuun Liittoa on väläytetty hankkeista vastaavaksi tahoksi, jos kehitysyhtiö ajetaan alas.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun) sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)