Lapin sairaanhoitopiirissä uusi koronavirustartunta

Varmistettu tartunta on länsirajan kunnassa ja sillä arvellaan olevan yhteys Ruotsiin.

koronavirus
Koronavirustestinäyte
Lapin sairaanhoitopiirin alueella on todettu yksi uusi koronavirustartunta .Positiivinen testitulos todettiin länsirajan kunnassa, mutta tarkemmin asiasta ei kerrota. Kuvituskuva.Perttu Ruokangas / Yle

Lapin sairaanhoitopiirin alueella on varmistettu yksi uusi koronavirustartunta.

Infektioylilääkäri Markku Broaksen mukaan tartunta on länsirajan kunnassa, muttei kerro tarkemmin mistä kunnasta on kyse. Hän arvioi, että tartunnalla on yhteys Ruotsiin. Mahdollisia kuntia ovat siis Enontekiö, Muonio, Kolari ja Pello.

Altistuneita on alettu kartoittaa. Broaksen mukaan tiistain aikana selviää, kuinka moni joutuu tapauksen takia karanteeniin.

Infektioylilääkäri sanoo, että Ruotsissa työskentelevien tulisi hakeutua testiin heti, jos koronaoireita tulee. Hän suosittelee myös välttämään turhaa matkustamista rajan toiselle puolelle.

Viimeisin Lapin sairaanhoitopiirin sisäinen tartunta on todettu huhtikuun 10. päivä. Sen jälkeen varmistetut tartunnat ovat tulleet Ruotsista tai Etelä-Suomesta.

Lue tuoreimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.

Lue lisää:

Jällivaaran koronatilanne jatkuu vaikeana, teho-osasto on täynnä, henkilökuntaa lomilla – ylilääkäri: En tiedä, miten selviämme, mutta sinnittelemme

Lapissa perätään tarkkoja koronatietoja Pohjois-Ruotsin kunnista – infektioylilääkäri: “Tärkeintä on tietää, millä alueilla liikkumista tulee välttää kaikin tavoin"

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus