Hämeenlinnassa innostuttiin parvekejumpista – kevään aikana järjestettiin lähes 150 jumppatapahtumaa

Parvekejumppaajat kiersivät ikäihmisten luona niin kantakaupungissa kuin pitäjissäkin.

kuntoliikunta
Mikkelin Kaupunkilehdessä julkaistu jumppaohje
Ikäihmisille on jaettu kevään aikana jumppaohjeita eri puolilla Suomea.Vilma Ruokoski / Yle

Ikäihmiset innostuivat koronakevään parvekejumpista Hämeenlinnassa. Parvekejumppaajat ovat kiertäneet ikäihmisten luona niin kantakaupungissa kuin pitäjissäkin.

Yksittäisiä jumppia järjestettiin kevään aikana lähes 150. Jumppia pidettiin 17 kohteessa ja osallistujia niihin kirjattiin yli 1 600. Parvekejumppia järjestetään kaupungissa vielä kuluvalla viikolla.

Hämeenlinnan Liikuntahallien johtava liikunnanohjaaja Sarianna Ollikainen kertoo, että parvekejumpan järjestäjät on otettu aina ilolla vastaan.

– Siellä saatettiin jumpan jälkeenkin jutella niitä näitä. Se oli tietysti kehon, mutta myös mielen terapiaa.

– Viime viikolla kerroimme, että jumppia pidetään tällä erää viimeistä kertaa. Asiakkaat sanoivat, että tapahtumia tulee ikävä.

Yksi innokkaista parvekejumppaajista on ollut Rauha Ahola, joka toivoo, että jumpat jatkuisivat oli koronaa tai ei.

– Kaikkihan eivät halua lähteä yleisiin jumppiin saleihin ja puistoihin. Jotkut saattavat olla arkojakin lähtemään. Parvekejumpassa tarvitsee mennä vain omaan pihaan tai parvekkeelle.

Hämeenlinnan Liikuntahallien johtava liikunnanohjaaja Sarianna Ollikaisen mukaan parvekejumpat tulevat jatkumaan jossain muodossa. Tarkempia päätöksiä asiassa ei vielä kuitenkaan ole tehty.