Ruotsista tulevat matkailijat huolettavat Vaasassa

Ruotsin koronatilanne ja lomakausi aiheuttavat huolta Merenkurkun tällä puolen.

koronavirus
Bilar och passagerare tar i land i Vasa.
Yle/Joni Kyheröinen

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on noussut huoli Ruotsista Suomeen suuntautuvan matkailun vaikutuksista alueemme koronatilanteeseen.

Korona on toistaiseksi alueella tukahdutettu, sillä uusia tartuntoja ei ole todettu toukokuun jälkeen. Ruotsissa tilanne on täysin toisenlainen.

Sairaanhoitopiiristä muistutetaan, että on tärkeä noudattaa kansallisia suosituksia, jottei tilanne lähde huonompaan suuntaan lomakaudella.

Ulkoministeriön suosituksen mukaan jokaisen Ruotsista Suomeen saapuvan tulisi olla 14 vuorokautta omaehtoisessa karanteenissa. Myös ylimääräistä matkustamista tulisi edelleen välttää.

– Paras keino ehkäistä mahdollisia tartuntoja on välttää matkustamista ja noudattaa annettuja suosituksia omaehtoisesta karanteenista sekä turvavälien noudattamisesta, toteaa Vaasan sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Juha Salonen.

Vaasan sairaanhoitopiirin kunnissa on myös ilmennyt tilanteita, joissa Ruotsista tullut matkailija on hakeutunut testiin oireettomana. Sairaanhoitopiirin terveysviranomaiset muistuttavat, että oireettoman testaus ei ole vaihtoehto omaehtoiselle karanteenille.

Mikäli koronaan viittaavia oireita ilmenee, on hakeuduttava testiin ottamalla ensin puhelimitse yhteyttä valtakunnalliseen päivystyspuun 116117.

Lue myös: Lääkärit varoittavat: Länsi-Pohjassa koronatilanne on muuttunut vakavammaksi – ostosreissut Ruotsiin on syytä jättää väliin

Lapissa perätään tarkkoja koronatietoja Pohjois-Ruotsin kunnista – infektioylilääkäri: “Tärkeintä on tietää, millä alueilla liikkumista tulee välttää kaikin tavoin"

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus