Iisalmi ja Vieremä vetosivat ministeriöön – haluavat elvytysrahaa kuntien välisen kevyen liikenteen väylän rakentamiseen

Väylän pituus olisi noin 17 kilometriä.

Iisalmi
Pyöräilyä.
Iisalmi ja Vieremä haluavat kuntien väliselle tieosuudelle paremmat olosuhteet pyöräilylle. Kuvituskuva.Pekka Sipilä / Yle

Iisalmi ja Vieremä ehdottavat, että kuntien välille rakennetaan kevyen liikenteen väylä valtion elvytysrahalla.

Kunnat ovat vedonneet liikenne- ja viestintäministeriöön, jotta hanke otettaisiin taloutta elvyttävien tie- ja infrahankkeiden joukkoon.

Iisalmi ja Vieremä ovat samaa työssäkäyntialuetta ja niiden välillä liikkuu päivittäin työn perässä noin 800 ihmistä.

Sekä Iisalmi että Vieremä ovat linjanneet aiemmin, että kevyen liikenteen turvallisuus kuntien välillä on yksi alueen keskeinen kehittämiskohde.

Uuden kevyen liikenteen väylän pituus olisi noin 17 kilometriä. Kunnat uskovat, että väylän rakentaminen Iisalmen vesireitin varrelle loisi myös paikallisen matkailukohteen.

Vieremän kunnanjohtaja Mika Suomalainen toivoo, että tulevaisuudessa kevyen liikenteen väylät yhdistäisivät seutujen keskuskaupungit ympäryskuntiin.

– Pyöräily osana päivittäistä liikkumista ja kotimaan matkailua on todella vahvasti nouseva trendi. Alueellisena esimerkkinä toimii Iisalmen ja Lapinlahden välinen kevyen liikenteen väylä, jota käytetään aktiivisesti niin kuntoiluun kuin hyötyliikuntaankin. Esimerkiksi luistelijat ja rullahiihtäjät tulevat väylälle kauempaakin, Suomalainen kirjoittaa Ylelle sähköpostiviestissään.