Sähköverkkoyhtiö Kajave varautuu Kainuussa uuteen kesämyrskyyn

Edellisen myrskyn jälkikorjaustyöt ovat vielä käynnissä.

sähköverkot
Myrskyssä kaatunut lyhtypylväs.
Edellisen kerran kesämyrsky riepotteli Kainuuta viime viikon torstaina.Timo Sihvonen / Yle

Ilmatieteen laitoksen sääennusteen mukaan Kainuuseen on odotettavissa myöhäisen tiistai-illan ja erityisesti keskiviikkoyön aikana vaaraa aiheuttavaa tuulta, joka voi olla puuskissa yli 25 metriä sekunnissa.

Runsaiden sateiden mukana saapuva tuuli voimistuu hyvin nopeasti maan itäosassa. Sähköverkkoyhtiö Kajaven mukaan kesäisin jo yli 20 metriä sekunnissa puhaltavat puuskat voivat aiheuttaa merkittäviä vahinkoja, kun sähkölinjoille kaatuu puita.

Edellisen, 25.6. puhaltaneen Uuno-myrskyn jälkikorjaustyöt ovat vielä käynnissä, ja uusi myrsky voi aiheuttaa herkemmin vikoja korjauksen alla oleville verkko-osuuksille.

Helikopteritarkastuksissa on löytynyt useita kymmeniä vaarallisia sähkölinjojen reunapuita Uuno-myrskyn jäljiltä Paltamosta, Kajaanista ja Sotkamosta.

Kajave on varannut lisää työvoimaa viankorjaukseen, käyttökeskukseen sekä asiakaspalveluun. Sähköverkon tilannetta voi seurata ajantasaisesta keskeytysinfosta (siirryt toiseen palveluun).

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun) sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)