Tieliikennekeskus varoittaa: rankkasateet ja myrskypuuskat voivat vaikeuttaa tieliikennettä

Koko kesäkuun sademäärä saattaa tulla alas taivaalta tämän päivän ja ensi yön aikana.

Vaarallinen sää
Tulviva Hannikaisenkatu Jyväskylän keskustassa.
Tältä näytti viime elokuussa Jyväskylässä, kun tulva nousi Hannikaisenkadulle.Joel Rahkonen

Voimakas sade, tuuli ja myrskypuuskat voivat vaikeuttaa ajo-olosuhteita tänään Keski-Suomessa. Tieliikennekeskus varoittaa, että vesisade heikentää esimerkiksi näkyvyyttä.

Rankkasateita ja kovaa tuulta mukanaan kuljettava matalapaine liukuu Suomen yli etelästä pohjoiseen. Esimerkiksi Joutsassa on satanut viimeisen kuuden tunnin aikana 50 millimetriä, mikä on koko kesäkuun normaali sademäärä.

Tuulen nopeus voi puuskissa nousta yli 20 metriin sekunnissa. Kun puissa on lehdet, jo 15 metriä sekunnissa puhaltava tuuli saattaa riittää kaatamaan puita.

Ilmatieteen laitokselta todetaan, että koska sademäärät ovat runsaita, myös taajamatulvat ovat todennäköisiä.

Kello 16 mennessä Pelastuslaitoksella ei ollut säähän liittyviä vahingontorjuntatehtäviä Keski-Suomessa. Päivystävä päällikkö Pauli Nurminen sanoo, että kovimmat myräkät näyttäisivät keskittyvän Päijänteen itäpuolelle.

Sadealue vaikuttaisi olevan melko kapea, sillä siinä missä Joutsassa on satanut 50 millimetriä, sieltä itään Mikkelissä on satanut 16 millimetriä, ja Päijänteen länsipuolella Jämsän Hallissa 9 millimetriä.

keski-suomessa ole toistaksi ollut myräkkään liittyen vahingontorjuntatehtäviä ja tällä hetkellä näyttäisi siltä, että keski-suomen osalta kovin myrsky ja vesimassa näyttäisivät tulevan Päijänteen itäpuolella. Paikalliset rajut kuurot ovat tietysti mahdollisia