Hyppää sisältöön

Päivö-myrsky katkaisi sähköt pahimmillaan 25 000 taloudesta Etelä-Savossa, pelastuslaitos raivasi puita teiltä ja sähkölinjoilta

Kaikki Etelä-Savon pelastuslaitoksen työntekijät olivat töissä perjantai-iltana raivaamassa myrskytuhoja.

Puiden raivaaminen teiltä ja sähkölinjoilta on pitänyt Etelä-Savon pelastuslaitoksen kiireisenä. Kuva: Petri Vironen

Etelä-Savossa 10 000 taloutta on ilman sähköjä kello kymmenen aikaan tiistai-iltana. Sähkökatkot johtuvat Päivö-myrskystä, joka riehuu erityisesti Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa. Aiemmin illalla jopa 25 000 taloutta oli sähköttä Etelä-Savossa.

Järvi-Suomen energian asiakkaista pahimmillaan 18 000 taloutta oli ilman sähköjä. Sähköttömien määrää saatiin rajattua kaukokäytöllä, kertoo kunnossapitopäällikkö Juuso Ruottinen.

Kymmenen aikaan illalla sähköttömiä talouksia oli Järvi-Suomen energian alueella 10 000 ja Savon Voiman alueella 27 000.

– Saimaan alueella vesistöllä puuskat keräsi voimaa ja aiheutti sähkökatkoja. Saimaalta puhaltaa, Ruottinen kuvaa.

Kaikki työntekijät rintamalla

Etelä-Savon pelastuslaitoksella pitää myrskyn takia kiirettä. Pelastuslaitoksen alueella oli 121 myrskyn aiheuttamaa tehtävää iltakymmeneen mennessä.

Tehtäviä oli iltakymmeneltä edelleen jonossa useita, ja ruuhkaa puretaan vielä usean tunnin ajan.

– Puunraivaus teillä ja sähkölinjoilla on suurin työllistävä hälytysryhmä. Sen lisäksi on myös ajelehtivia veneitä käyty katselemassa, kertoo palomestari Eero Aho.

– Tällä hetkellä kaikki asemat ovat miehitettyjä ja kaikki miehet ovat rintamalla, Aho kertoi puoli yhdeksän aikaan illalla.

Etelä-Savon pelastuslaitos varautui Ahon mukaan saapuvaan myrskyyn aamusta asti. Paloasemat on miehitetty ja Etelä-Savon johtokeskuksessa on täysi valmius.

– Oman kokemuksen mukaan myrskyt ovat koko ajan lisääntymään päin ja jokaisesta myrskystä on otettu opiksi, Aho toteaa.

Lue lisää:

.
.