1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kanta-Häme

Kanta-Hämeen kesä ei ole täysin hiljainen: tarjolla ainakin musiikkia, teatteria ja keskiaikaa

Hauho, Ypäjä ja Hämeenlinnan kantakaupunki tarjoavat kulttuuria kesälläkin.

Keskiaikafestivaali järjestetään Hämeenlinnassa tänäkin vuonna, kuten niin monena vuonna aiemminkin. Tässä tunnelmia kymmenen vuoden takaa. Kuva: Tiina Kokko / Yle

Hauhon musiikkijuhlat ei anna koronan häiritä, vaan ottaa uusia näkökulmia kolmessa konsertissa, jotka järjestetään heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Konsertit julkaistaan verkossa, musiikkijuhlien omilla kotisivuilla.

Ensimmäinen konsertti on luvassa 2. heinäkuuta, jolloin musiikkijuhlien residenssiyhtye Virtuosi di Kuhmo esittelee kolme teosta. Yle Radio 1 lähettää konsertin radiosta 8. heinäkuuta.

Toinen konsertti tulee verkkoon 3. ja kolmas 4. heinäkuuta. Konsertit tulevat Hahkialan kartanolta. Kaikki konsertit ovat katsottavissa maksutta Hauhon musiikkijuhlien sivuilta myös festivaaliviikon jälkeen.

Keskiaikafestivaali ja teatteria elokuussa

Hämeen keskiaikafestivaali järjestetään Hämeenlinnassa elokuun puolessavälissä. Koronarajoitusten vuoksi Linnanpuistossa järjestettävään tapahtumaan on luvassa erityisjärjestelyjä. Muun muassa sisään- ja uloskäyntien rakennetta ja taverna-alueen kokoa on muutettu.

Tapahtumaan on ilmoittautunut jo ennätysmäärä kauppiaita eli 120. Viime vuonna Hämeen keskiaikafestivaalilla vieraili 28 500 vierasta.

Ypäjällä puolestaan suosittu Ypäjän Musiikkiteatteri järjestää elokuussa näytöksiä. Ohjelmistossa on ensin lastenmusiikkiteatteriesitys ja myöhemmin elokuussa näytelmä Paavo 1,5, joka esitetään muutaman esiintyjän voimin pienenä työryhmänä.