1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tieliikenneonnettomuudet

17-vuotias hyvinkääläinen kuoli ajauduttuaan henkilöautolla vastaantulijan kaistalle ja törmättyään yhdistelmäajoneuvoon

Eilen ennen viittä valtatie 25:llä tapahtunutta kuolonkolaria tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena – 17-vuotiaalla oli ajokortti.

Kuva ei liity tapaukseen. Kuva: Yle/ Fredrika Sundén

Hyvinkäällä, valtatie 25:llä tapahtui eilen tiistaina 30.6. liikenneonnettomuus, jossa menehtyi 17-vuotias nuori. Kuolonkolari sattui Ahdenkallion kaupunginosan kohdalla loivassa kaarteessa, ennen pitkää suoraa. Henkilöauto oli matkalla Porvoon suuntaan.

Tapausta tutkiva rikoskomisario Markku Lylykangas kertoo, että 17-vuotiaalla henkilöauton kuljettajalla oli ajokortti. Poliisin tietojen mukaan kuski oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä ajautunut vastaantulevien kaistalle ja törmännyt soralastia kuljettaneen yhdistelmäajoneuvon keulaan.

Myös yhdistelmäajoneuvon kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa. Hänet toimitettiin sairaalaan hoidettavaksi.

Poliisi sai tiedon onnettomuudesta noin klo 16.42, ja liikenne oli poikki yhteen asti yöllä.

– Ajoneuvoyhdistelmä oli poikittain valtatiellä ja kokonaan nurin. Soraakin siellä oli. Poliisin lisäksi kuolemaan johtaneen onnettomuuden tutkii paikan päällä tutkijalautakunta. Siinä menee oma aikansa ennen kuin rekka saadaan siivottua pois ja ajoneuvoliikenteen on siellä turvallista kulkea, Lylykangas sanoo.

Lylykangas kertoo, että poliisilla ei vielä ole tietoa onnettomuuden syistä. Itä-Uudenmaan poliisi tiedottaa asiasta lisää, jos syy alkaa selvitä.

– Yleisellä tasolla siinä on monia selityksiä, jos ajoneuvo ajautuu vastaantulevan puolelle, hän huomauttaa.

Tapausta tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Lisäksi suoritetaan kuolemansyyn selvittämistä. Kuolemansyyn selvittämiseen liittyvät asiat ovat salassa pidettäviä, ja niistä poliisi ei tiedota enempää.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Lue seuraavaksi:

Porvoonväylällä henkilöauton ja rekan onnettomuus katkaisi liikenteen useiksi tunneiksi