Jyväskylän Kesä alkaa tänään – kulttuurifestivaali on muovattu korona-aikaan sopivaksi

65-vuotisuuttaan juhlivan festivaalin teemana on tänä vuonna ympäristö.

Jyväskylä
Jyväskylän Kesän verkkosivu.
Koronavirus muutti myös Jyväskylän Kesän ohjelmistoa ja tapahtuman järjestelyjä. Pitkäaikaisen festivaalin perinnettä ei kuitenkaan koronan vuoksi haluttu katkaista. jyvaskylankesa.fi

Kulttuurifestivaali Jyväskylän Kesä käynnistyy tänään 1. heinäkuuta. Festivaalin avaa ulkoministeri Pekka Haavisto radiotervehdyksellään.

Kesä (siirryt toiseen palveluun) (jyvaskylankesä.fi) on yksi harvoista tänä kesänä toteutuvista festivaaleista.

Koronaviruksen vuoksi tapahtuman ohjelmistoa on muokattu ja osa ohjelmasta toteutetaan radiossa ja verkossa suoratoistona.

65-vuotisuuttaan juhlivan Jyväskylän Kesän teemana on tänä vuonna ympäristö.

Radio-ohjelmassa kuullaan paitsi teatteritaidetta ja toimitustyötä yhdisteleviä artistihaastatteluja myös ympäristöteemaista puheohjelmaa.

Ympäristöohjelman vieraina ovat muun muassa Sitran Mari Pantsar ja ympäristöahdistuksen tutkimuksesta tunnettu Panu Pihkala.

Konserttiohjelmistossa kuullaan esimerkiksi Beethovenin pianosonaatteja Olli Mustosen esittämänä.

Iiro Rantala ja Lotta Kuusisto esittävät puolestaan korona-aikana alkunsa saaneen teoksensa Sävel ja Sanat.

Lauantain Puistojuhlissa Jyväskylän Lounaispuistossa on esiintymässä lukuisia artisteja. Puistojuhliinkin myydään rajattu määrä lippuja. Festivaali striimataan myös kokonaisuudessaan.

Taulumäen kirkossa järjestettäviin konsertteihin otetaan sisälle 150 henkilöä, Korpilahden kirkkoon 190 henkilöä ja Puistojuhlien yleisömäärä on rajattu alle 500 henkilöön.

Toiminnanjohtaja Kyösti Ylikulju kertoo, että Kesän tapahtumien lipunmyynti on sujunut ihan mukavasti ja jotkut lasten teatteriesitykset alkavat olla täynnä. Kaikkiin konsertteihin on vielä avajaispäivänä ollut lippuja saatavilla.

Viime vuonna Jyväskylän Kesän yleisömäärä oli noin 33 000. Ylikulju arvioi, että tänä vuonna kävijöitä kertynee muutamia tuhansia.