1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vapaa-ajan asunnot

Mökkikauppa käy kuumana Kanta-Hämeessä – kaikenlaisilla loma-asunnoilla on nyt kysyntää

Mökkikauppa on elpynyt tänä keväänä Kanta-Hämeessä.

vapaa-ajan asunnot
Tikkataulu puisella seinällä.
Kanta-Hämeessä moni kesämökki ja ehkä tikkataulukin vaihtaa nyt omistajaa, kun mökkikauppa käy kuumana. Petteri Bülow / Yle

Loma-asuntojen kaupassa on Kanta-Hämeessä näkyvillä jopa jonkinlainen buumi. Kysyntää on kaikenlaisista vapaa-ajankiinteistöistä.

Suomen Kiinteistönvälittäjien tuoreessa kyselyssä Kanta-Häme nousikin esiin yhtenä niistä maakunnista, joissa loma-asuntojen kysyntä on nyt vilkkainta. Asian vahvistaa Etelä-Hämeen OP Kodista kiinteistönvälittäjä LKV Vesa Perttilä.

– Hieno nähdä tämä tilanne, että vapaa-ajankiinteistöjen kysyntä on taas elpynyt. Toivotaan kovasti, että trendi ainakin jossain muodossa jatkuu.

Perttilä arvioi, että keskihintainen mökki Kanta-Hämeessä maksaa noin 120 000 euron molemmin puolin. Hintaa laskee tai nostaa moni seikka, kuten millaisen järven rannalla mökki on, millainen on tontti ja miten mökki on varustettu. Saman vahvistaa yrittäjä ja asuntomyyjä Henri Vilen Lammin kiinteistökeskuksesta.

Vilen muistuttaa, että huvilatasoisista loma-asunnoista saa maksaa jo useamman sadantuhannen euron verran.

Kantahämäläisistä vapaa-ajanasunnoista ovat kiinnostuneet kantahämäläisten itsensä lisäksi ostajat etenkin Uudeltamaalta, sanovat sekä Vilen että Perttilä.

Mökkikauppaa ovat kiihdyttäneet muun muassa koronaepidemia ja esimerkiksi etätyömahdollisuuksien hyödyntäminen.

Lue seuraavaksi