Etelä-Savossa vielä joitakin satoja taloja ilman sähköä – hankalimpia saaristokohteet

Päivö-myrskyn jäljiltä pelastuslaitoksella on ollut lähes 130 vahingontorjuntatehtävää.

myrskytuhot
Högspänningsledningar.
Päivö-myrsky katkoi sähköt pahimmillaan pariltakymmeneltä Järvi-Suomen Energian asiakkaalta. Kuvituskuva.Yle/Sarah Grönstrand

Etelä-Savossa on sähkönjakeluyhtiö Järvi-Suomen Energian alueella vielä muutamia satoja kotitalouksia sähköttä eilisen Päivö-myrskyn jäljiltä.

Myrskyn jälkien korjaamista on jatkettu kaikkien asentajien voimin. Pääosin korjaus on ollut puiden raivaustöitä. Muutamia muuntajia on vaurioitunut ja pari sähköpylvästä on mennyt poikki.

Hankalimpia ovat saaristokohteet.

– Katsotaan saadaanko niitä kuntoon tämän päivän aikana vai ei, Järvi-Suomen Energian kunnossapitopäällikkö Juuso Ruottinen sanoo.

Pahimmillaan sähköttä oli eilen parikymmentä tuhatta yhtiön asiakasta.

Ruottisen mukaan häiriöpalveluun on syytä ottaa yhteys, jos talosta puuttuu sähköt eikä vikaa näy nettisivun häiriöalueella.

Pelastuslaitoksella yli sata tehtävää

Etelä-Savon pelastuslaitoksella oli tiistaina Päivö-myrskyn aikana yhteensä 126 vahingontorjuntatehtävää.

Pelastuslaitoksen tilastoinnin perusteella kiireisimmältä näyttää iltakahdeksan ja -yhdeksän välinen tunti, jonka aikana pelastajat saivat ilmoituksia yhteensä 37:stä vahingontorjuntatehtävästä. Suuri osa tehtävistä johtui tielle kaatuneista puista.

Eniten tehtäviä oli eilisen aikana Mikkelissä.

Ilmoitettujen vahinkojen lisäksi pelastajat hoitivat pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan kymmeniä eteen tulleita tehtäviä siirtyessään paikasta toiseen.

Keskiviikon aikana Etelä-Savon pelastuslaitos on hoitanut lähes parikymmentä vahingontorjuntatehtävää. Kyseessä on ollut eilisessä myrskyssä kaatuneita puita, joista ilmoitus on tullut tänään.

– Näitä tulee mahdollisesti tämän ja huomisen päivän aikana, kun ihmisiä liikkuu varsinkin sivuteillä, palomestari Jarno Laikola sanoo.