Tässä piilee Volvon turvavyöongelma, jonka takia maailmassa kutsutaan korjattavaksi yli kaksi miljoonaa autoa

Korjauskutsu koskee turvavyön joustavaa kiinnityspistettä etuistuimen ulkoreunassa, työ kestää muutaman minuutin. Katso videolta, mistä oikein on kyse.

autot
Täällä piilee Volvon turvavyöongelma
Täällä piilee Volvon turvavyöongelma

Volvolla on edessään turvavyön kiinnityspisteen vaihdot yli kahteen miljoonaan henkilöautoon ja Suomessakin 68 000 Volvoon, ennen kuin se on saanut hoidettua havaitsemansa turvallisuusongelman.

Tarkalleen ottaen Volvojen korjauskutsu koskee turvavyön joustavaa kiinnityspistettä etuistuimen ulkoreunassa niin kuljettajan kuin matkustajankin puolella.

Volvon tutkimusten mukaan ajan kuluessa on mahdollista, että kiinnityspisteen päälle istutaan toistuvasti, joka mahdollisesti vaurioittaa joustavan kiinnityspisteen ympärillä olevaa muovisuojaa ja siten heikentää kiinnityspisteen toimivuutta mahdollisessa kolaritilanteessa.

Ilmainen korjaus

Jos vyön kiinnityspisteen ympärillä oleva suoja ei ole vaurioitunut ulkoisesti, tutkimusten mukaan kiinnityspiste toimii suunnitellulla tavalla ja tällöin ei Volvon mukaan ole syytä huoleen.

Korjaustoimenpiteenä Volvo korvaa nykyisen kiinnityspisteen kiinteällä kiinnityspisteellä. Se varmistaa turvavyön oikean asemoinnin mahdollisessa kolaritilanteessa sekä estää kiinnityspisteen vaurioitumisen ulkoisen rasituksen seurauksena.

Volvo lähettää kaikille omistajille kutsukirjeet, joissa on ohjeet korjausajan varaamiseen sekä aikataulu korjaukseen. Itse vaihtotyö kestää muutaman minuutin, ja se tehdään odottaessa.

Työ on ilmainen Volvon omistajalle. Ajelua voi jatkaa normaalisti korjaukseen saakka.

Jaana Kuivalainen, teknisen palvelun johtaja, Volvo Car Finland
Volvon teknisen palvelu johtaja Jaana Kuivalainen korostaa, että ajelua voi jatkaa normaaliin tapaan korjaukseen saakka. Havaittu ongelma ei sisällä akuuttia turvallisuusriskiä. Jari Kärkkäinen / Yle

Korjattavat autot ovat vuosimallia 2006-2019 ja eri malleja on kymmenkunta, muun muassa V60, V70, S60, S80, XC60 ja XC70.

Kaikkiaan Suomessa on liikenteessä yli 300 000 Volvon henkilöautoa.

Lue lisää:

Volvo tekee historiansa suurimman takaisinvedon – Suomesta kutsutaan korjaukseen 68 000 Volvoa