1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matkailu

Venäläisturistit malttamattomina – yrittävät varata Suomesta majoitusta jo heinäkuulle, vaikka rajan aukeamisesta ei ole tietoa

Suomen ja Venäjän välisen rajan avaamisesta liikkuu Venäjällä väärää tietoa. Raja on myös Schengen-ulkoraja eikä sen avautumisesta matkailulle ole olemassa lisätietoja.

Loma Suomessa houkuttaa venäläisiä matkailijoita. Kuva: Yle

Venäläisturistit ovat kovasti pyrkimässä Suomeen. Monet venäläiset asiakkaat ovat yrittäneet varata majoitusta heinäkuun loppupuolelle.

Majoitusvarauksia on haluttu tehdä ainakin Etelä-Karjalassa ja Kainuussa toimiviin hotelleihin.

– Venäläisillä on ollut sellainen käsitys, että Suomen ja Venäjän välinen raja avattaisiin heinäkuun 15. päivänä, kertoo Holiday Club Saimaan hotellinjohtaja Anne Kaarnijärvi.

Hotellien myyntipalvelussa väärä käsitys on oikaistu eikä venäläisasiakkaiden varauksia ole otettu vastaan.

Asiakkaita on kehotettu odottamaan siihen asti, kunnes koronapandemian aiheuttamat matkustusrajoitukset poistuvat.

Rajan aukeamisesta ei päätöksiä

Suomen ja Venäjän välistä rajaliikennettä koskevat rajoitukset (siirryt toiseen palveluun) ovat voimassa vähintään 14.7.2020 asti. Päätöksiä rajoitusten purkamisesta tai jatkosta ei ole vielä tehty.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoi Ylelle viime viikolla, että turismi Venäjälle tulee avautumaan viimeisten joukossa.

Suomen ja Venäjän välinen raja on myös Schengen-ulkoraja, jonka avautumisesta matkailulle ei tällä hetkellä ole lisätietoja.

Varauksia myös siirretty

Toisaalta venäläiset ovat myös siirtäneet majoitusvarauksiaan.

Imatran Kylpylästä kerrotaan, että ennen koronapandemiaa majoitusvarauksia tehneet venäläismatkailijat ovat viime aikoina olleet kylpylään yhteydessä.

Venäläiset ovat siirtäneet kesä-heinäkuun varauksiaan myöhempään ajankohtaan eli elo-syyskuulle.

Venäjällä rajan tuntumassa sijaitsevassa Viipurissa odotetaan myös rajan avautumista ja suomalaisturistien paluuta. Lue lisää tästä jutusta.