Hyppää sisältöön

Pohjois-Savossa oli alkuillasta yli tuhat taloutta yhä ilman sähköä Päivö-myrskyn jäljiltä

Suurin osa nyt tiedossa olevista vioista saadaan korjattua torstain aikana.

Päivö-myrskyn aiheuttamien sähkövikojen korjaus jatkuu. Varhain torstaiaamuna Savon Voiman alueella oli vielä vajaat 5000 taloutta ilman sähköä. Kello 18 aikaan sähköt olivat poikki vielä noin 1 300 taloudelta.

Suurimmalle osalle talouksista saadaan palautettua sähköt torstain aikana, mutta osa joutuu odottamaan perjantaihin saakka. Etukäteen arvioitiin, että ukkosmyräkät voisivat vielä hidastaa korjaustöitä.

– Ukkosia ei viime yönä osunut tänne niin paljon kuin odotus oli, tosin vettä tuli paljon, kertoo Savon Voima Verkko Oy:n verkostopäällikkö Pekka Miettinen.

Lisäksi pienjänniteverkon alueella haja-asutusalueella katkot voivat jatkua pidempäänkin.

Vikapaikkoja etsitään jälleen helikoptereiden avulla. Korjaustöissä on mukana jopa sata asentajaa.

Myrskyn riehuessa pahimmillaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä 39 000 taloutta oli ilman sähköä Savon Voiman alueella.

Korvaus katkoksesta hyvitetään automaattisesti

Sähkönkäyttäjällä on oikeus saada vakiokorvausta, kun hän on ollut yhtäjaksoisesti ilman sähköjä vähintään 12 tuntia. Korvaus hyvitetään asiakkaan siirtopalvelumaksusta portaittain (siirryt toiseen palveluun) (Savon Voima verkon nettisivut) sen mukaan, miten pitkä katkos on ollut.

– Tässä vaiheessa emme ole vielä pystyneet arvioita tekemään, millainen määrä korvauksia yhtiölle tulee maksettavaksi. Selvä juttu on, että vakiokorvauksia maksetaan, sanoo verkostopäällikkö Pekka Miettinen.

Automaattinen vakiokorvaus ei näy välttämättä vielä ensimmäisessä sähkölaskussa katkoksen jälkeen.

.
.