Kainuun elokuvateatterit avaavat pikkuhiljaa oviaan koronan jäljiltä

Ensimmäisenä näytökset alkoivat Kuhmon Pajakkakinossa.

Elokuvateatterit & elokuvien esittäminen
Elokuvateatteri Orionin elokuvasalin punaiset penkit.
Monet elokuvateatterit ovat olleet kiinni maaliskuun puolivälistä lähtien koronaepidemian takia. Kuvituskuva.Kimmo Hiltunen / Yle

Elokuvateatteri avaavat pikkuhiljaa oviaan myös Kainuussa. Elokuvateatterit ovat olleet kiinni maaliskuun puolivälistä lähtien koronaepidemian takia. Esimerkiksi Kajaanin BioRex avaa ovensa huomenna perjantaina ja Sotkamon Kino Visio ensi viikon perjantaina.

Kuhmon Pajakkakino aloitti toiminnan jo kesäkuun alussa. Yrittäjä Ari Innilä sanoo, että alkuun on liittynyt haasteita, sillä ihmiset eivät ole uskaltaneet tulla näytöksiin.

– Ihmiset kuvittelevat, että korona tarttuu elokuvateatterissa, mutta hygieniasta ja turvaväleistä on huolehdittu. Minäkin myyn lippuja vain joka toiselle riville. Saman talouden ihmiset voivat istua vierekkäin, mutta katsojien välissä on aina yksi penkki.

Tällä hetkellä tarjonnasta puuttuvat myös isot ensi-illat, jotka olisivat kassamagneetteja. Innilän mukaan muutamia pieniä ensi-iltoja on tulossa, mutta isoja joutuu odottamaan todennäköisesti elokuun puolelle.

– Meidän on odotettava, että myös muualla maailmassa teatterit avataan. Eiväthän he järjestä ensi-iltoja vain meidän suomalaisten takia.

Korona-aika on tuntunut elokuvateatteriyrittäjän kukkarossa. Vaikka Innilä avasi teatterinsa ensimmäisenä Kainuussa, kesäkuun lipputulot eivät kattaneet menoja.

– Jos tätä jatkuu vielä syksyyn, vaikeuksia tulee olemaan, Innilä toteaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun) sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)