Finnair tuskin avaa Kruunupyyn-lentoja syksyllä – nyt aletaan etsiä muita vaihtoehtoja

Elinkeinoelämä haluaa lennot ilmaan syyskuussa, mutta Finnair ei ole siihen Kokkolan kehitysjohtajan mukaan valmis.

Kokkola-Pietarsaaren lentoasema sijaitsee Kruunupyyssä. Kuva: Kalle Niskala / Yle

Finnairin kanssa käydyt neuvottelut Kruunupyyn-lentojen avaamisesta uudelleen kesän jälkeen eivät ole tuottaneet tulosta. Kokkolan ja Pietarsaaren seudulla aletaankin nyt haarukoida muita vaihtoehtoja.

– Tällä hetkellä näyttää todella vahvasti siltä, että syys-lokakuulle ei ole tulossa lentoja. Meidän kysyntämme ei näköjään riitä Finnairille, sanoo Kokkolan kehitysjohtaja Jonne Sandberg torstaisten neuvottelujen jälkeen.

Elinkeinoelämälle tehty kartoitus kertoi, että tarve lennoille syyskuusta alkaen on yrityksissä jo kriittinen. Nyt aletaankin selvittää muita vaihtoehtoja. Lentoyhtiöt ovat itsekin olleet yhteydessä alueen suuntaan.

– Me lähdemme nyt niitä kortteja kääntelemään ja katselemaan.

Vähimmäisvaatimus olisi päästä lentämään aikaisin aamulla Helsinkiin ja sieltä eteenpäin ja vastaavasti myöhäisellä koneella Helsingistä takaisin Kruunupyyhyn. Seuraava toive olisi iltapäiväyhteys.

– Mielenkiintoista on tietysti, miten jatkolennot ja lippukäytännöt menevät, jos reitille tulee eri toimija kuin Finnair. Sitäkin selvitetään, sanoo Sandberg.

Pienempi konekin, kuten 50- tai 32-paikkainen, kelpaisi tässä tilanteessa.

Finnairin talviaikataulu on vielä auki, ja sen osalta keskusteluja jatketaan kesän jälkeen.

– Uskon vahvaan kysyntäämme ja siihen, että maailma tästä enemmän oikenee. Olen vielä positiivinen sen suhteen, että talvella on säännöllistä (Finnairin) reittiliikennettä, sanoo Jonne Sandberg.

Kruunupyyn-lennot loppuivat huhtikuussa. Sen jälkeen alueen kunnat ja elinkeinoelämä ovat käyneet tiiviisti keskustelua Finnairin kanssa ja vaatineet lentojen palaamista viimeistään syksyllä.