1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. henkirikokset

Kaksi nuorta miestä tuomittiin elinkautisiin raa'asta henkirikoksesta Lohjalla – käräjäoikeus hylkäsi kolmatta epäiltyä koskeneen syytteen

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan tuomitut olivat yhdessä tahallaan tappaneet uhrin tämän kotona.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus. Arkistokuva. Kuva: Lukas Rusk / Yle

Kaksi miestä on tuomittu tänään Lohjalla tehdystä murhasta elinkautiseen vankeuteen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Käräjäoikeus hylkäsi kolmatta vastaajaa koskevan murhasyytteen ja vapautti tämän kaikesta vastuusta.

25- ja 18-vuotiaat miehet murhasivat vuonna 1995 syntyneen uhrin hänen omassa kodissaan 18. helmikuuta tänä vuonna. Käräjäoikeuden mukaan tuomitut olivat yhdessä tahallaan tappaneet uhrin tämän kotona erityisen raa’alla ja julmalla tavalla. Uhriin oli kohdistettu myös kuoleman jälkeen väkivaltaa.

Asunnossa olleen kolmannen vastaajan osallistumisesta murhaan tai väkivaltaan ei löytynyt näyttöä.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan vastaajilla oli ollut ennen asuntoon saapumistaan vähintäänkin tarkoitus anastaa jotakin omaisuutta uhrin asunnosta muttei tarkoitusta tehdä uhrille vakavaa väkivaltaa tai surmata häntä. Kahden tuomitun päätös uhrin tappamisesta oli tapahtunut paikan päällä väkivallanteon yhteydessä. Toinen murhasta tuomituista oli ollut uhrin tuttu ja saanut uhrilta asunnon avaimen, jolla tekijät olivat päässeet sisälle asuntoon.

Henkirikos paljastui tekopäivänä. Rikoksesta epäillyt otettiin kiinni samana päivänä ja seuraavana päivänä. He ovat olleet vangittuina kiinniotosta lähtien.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Syyttäjä vaati 25-, 18- ja 20-vuotiaille miehille elinkautisia vankeusrangaistuksia murhasta henkirikoksen suunnitelmallisuuden ja törkeyden perusteella. Miehet kiistivät murhasyytteet.

18-vuotiaalla ja 25-vuotiaalla tuomituilla on rikostaustaa, samoin kuin syytteistä vapautetulla 20-vuotiaalla.

Korjattu 3.7.2020 kello 13.27: Korjattu jutun viimeistä lausetta. Aiemmin jutussa luki, että vain 20-vuotiaalla olisi rikostaustaa.

Korjattu 3.7.2020 kello 14.11: Korjattu jutun alusta huhtikuu helmikuuksi.

Lue myös:

Syyttäjä: Sohvalta yllätettyä uhria lyötiin teräaseilla yli 50 kertaa – kuolema tuli hitaasti kärsien

Kolme nuorta miestä vangittiin Lohjan epäillystä murhasta – nuorin vasta 18-vuotias

Poliisi tutkii Lohjan henkirikosta murhana – kolme epäiltyä tavoitettu