1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rallin MM-sarja

Viro nappasi MM-rallit tänä vuonna – "En näe syytä olla huolissaan", toteaa Jyväskylän kaupunginjohtajan sijainen

Viron ralli ajetaan syyskuun alussa, peruttu Jyväskylän ralli oli tarkoitus ajaa elokuun alussa.

Rallin MM-sarja
Harju 2019.
MM-rallia on ajettu Jyväskylässä myös aivan kaupungin ydinkeskustassa.Tomi Hänninen

Jyväskylän MM-ralli perumisesta päätettiin kuukausi sitten. Nyt rallin MM-kalenteriin ilmestyi uusi kisa: Viron ralli ajetaan syyskuussa vain kuukautta myöhemmin kuin Jyväskylän kisa oli tarkoitus ajaa.

Jyväskylän kaupunginjohtajan tehtäviä Timo Koiviston loman ajan hoitava kansliapäällikkö Heli Leinonkoski ei usko, että Viron ralli pudottaisi Suomen ja Jyväskylän pois MM-rallin ohjelmasta.

– Jos ajattelee millaiset näytöt Suomen MM-rallilla on jo vuosikymmenien ajalta, en näe syytä, miksi meidän pitäisi olla huolissamme, Leinonkoski sanoo.

– Jos ralli lähtee Jyväskylästä, kyllä se lähtee varmasti koko Suomesta, hän lisää.

Jyväskylällä ja Suomen MM-rallia järjestävällä AKK Sportsilla on vuoteen 2023 ulottuva sopimus siitä, että rallin keskuspaikka on Jyväskylä.

– Luotamme täysin tähän sopimukseen siitä, että rallia ajetaan näinä vuosina Suomessa ja Jyväskylässä. Sitä ei toki voi varmaksi tietää, mitä sopimuskauden jälkeen tapahtuu, sanoo Leinonkoski.

MM-rallin taloudellisten vaikutusten Jyväskylän seudulla on laskettu olevan noin 15 miljoonaa euroa vuodessa. Ralli on myös yleisömäärältään Suomen suurin urheilutapahtuma.

– Me tietenkin haluamme sen täällä pitää, ja teemme kaikkemme sen eteen. Taloudellisesti tosin menemme jo nyt äärirajoilla siinä, miten voimme tukea rallin pysymistä Jyväskylässä, sanoo Leinonkoski.

Jyväskylän nettokustannukset rallista ovat noin 450 000 euroa vuodessa. Summa sisältää muun muassa palveluita, alueita, tiloja ja lupamaksujen korvauksia.

Jyväskylän MM-rallin budjetin on arvioitu olevan noin 4,5 miljoonaa euroa, joten Jyväskylän tuki kattaa noin kymmeneksen rallin budjetista.

Lue myös:

Suomen MM-rallin perumisella rajut talousvaikutukset vuosiksi eteenpäin – taustayhtiön puheenjohtaja ihmettelee viime vuosien taloudenpitoa: "Ei heru ymmärrystä"

Lue seuraavaksi