Hyppää sisältöön

Parilla tuhannella kotitaloudella on yhä sähköt poikki Itä-Suomessa

Päivö-myrsky katkoi sähköt laajimmillaan peräti sadaltatuhannelta taloudelta.

Päivö-myrsky kaatoi puita muun muassa Liperissä Pohjois-Karjalassa. Kuva: Milla Holm / Yle

Itä-Suomessa noin 2 000 kotitaloutta oli yhä ilman sähköä aamuneljän jälkeen perjantaina. Energiateollisuuden kartan (siirryt toiseen palveluun) mukaan sähköjä oli yhä poikki erityisesti paikoin Pohjois-Karjalan alueella.

Tiistaista keskiviikkoaamuun riehunut Päivö-myrsky katkoi sähköt laajimmillaan peräti sadaltatuhannelta taloudelta. Sähkökatkoja esiintyi erityisesti Savon maakunnissa, Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa.

Sähkökatkojen kartoitukset nopeutuivat helikopterilentojen ja asiakashavaintojen avulla.

– Kohteita on kuitenkin niin runsaasti ja niin laajalla alueella, että korjaustyö on hidasta, Pohjois-Karjalan Sähkö kertoi aiemmin tiedotteessaan.

Ilmatieteen laitoksen mukaan suurimmassa osassa Suomea ei ole perjantaina voimassa säävaroituksia. Pohjois-Pohjanmaalla on kuitenkin voimassa varoitus rajusta ukonilmasta.

Osa junista korvataan vielä linja-autoilla

Myrskytuhoista on ollut myös haittaa junaliikenteelle. Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta arvioitiin eilen STT:lle, että suurin osa kaatuneista puista olisi saatu raivattua torstain aikana.

VR:n sivujen mukaan taajamajunia Joensuun ja Pieksämäen välillä korvataan toistaiseksi linja-autoilla.

Rataliikennekeskus kertoi torstaina, että Kuopion ja Iisalmen välillä olleet sähköviat oli saatu korjattua ja että liikenne Savon radalla oli palaamassa normaaliin aikatauluun.

Lue myös:

.
.