1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lentokoneet

Kuhmo Fly In yritti purkaa Kainuun lentomottia, mutta matkustajakoneeseen ei saatu tarpeeksi matkustajia

Lento Helsingistä Kuhmoon olisi kestänyt alle kaksi tuntia.

Lentokoneet
DC-3 -lentokone Seinäjoen lentokentällä.
DC-3 -lentokoneen piti kuljettaa matkustajia Helsinki-Kuhmo-Helsinki välillä 10.-12.7.20202. Arkistokuvassa kone on Seinäjoen lentokentällä.Olli Koski/Yle

Historian ensimmäisen matkustajakoneen saapuminen Kuhmon lentokentälle on peruttu. DC-yhdistys ry:n DC 3 -matkustajakoneen piti lentää Helsingistä Kuhmoon perjantaina 10. heinäkuuta viikonlopun Fly In -tapahtumaan, mutta koneeseen ei saatu tarpeeksi matkustajia.

Minimimäärä olisi ollut 15, mutta parhaimmillaan ilmoittautuneita oli kuusi, harmittelee Suomen Ilmailuliiton puheenjohtaja ja Kuhmon Ilmailukerhon aktiivi Timo Hyvönen. Samalla Kainuun lentomotti olisi keskeytynyt.

Hyvönen epäilee, että vähäiseksi jääneiden ilmoittautumisten syynä oli hinta. Edestakainen lento olisi maksanut 450 euroa.

– DC 3 -matkustajakoneella lento olisi kestänyt yhteen suuntaan alle kaksi tuntia. Jos sitä vertaa kahdeksan tunnin matka-aikaan, niin voihan hintaa niinkin laskea.

DC 3 -matkustajakone on Hyvösen mukaan jännittävä. Kone on vuodelta 1942, ja se on ollut mukana Normandian maihin nousun juhlissa ja sodan aikana Yhdysvaltain armeijalla.

– Kone myös lentää matalammalla kuin matkustajakoneet, joten sieltä olisi ollut hyvät näkymät luontoon.

Kuhmo Fly In -tapahtuman järjestelyt etenevät muuten suunnitellusti. Tapahtumaan on tulossa useampi kymmenen konetta. Kuhmon kenttä on Hyvösen mukaan hyvässä kunnossa puuttuvaa päällystettä lukuun ottamatta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun)sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)