1. yle.fi
  2. Uutiset

Ulkomaisten asiantuntijoiden lennot eivät onnistuneet ajoissa: Tampereen ratikan voikin bongata kunnolla vasta viikonloppuna

Testit siirtyivät perjantailta viikonloppuun.

raitioliikenne
tampereen ratikan testit
Tampereen ensimmäistä ratikkaa testataan viikonloppuna. Tampereen Raitiotie Oy

Tampereen ratikan testiaikatauluihin on tullut muutos. Alun perin tamperelaisten piti päästä bongaamaan ratikka päivällä liikenteessä tänään perjantaina.

Perjantaille suunnitellut testit siirtyvätkin viikonlopulle. Syy on se, että muutaman testihenkilökuntaan kuuluvan asiantuntijan lennot Suomeen eivät onnistuneet ajoissa.

Tampereen Raitiotie Oy:n projekti-insinööri Niina Uolamo kertoo, että koeajojen aikataulua on muokattu tämän takia.

Muuten testit ovat onnistuneet hyvin. Ratikkaa on testattu Hervannassa jo yöaikaan. Koeajoja suoritetaan ensin yöaikaan, jotta bussiliikennettä ei tarvitse ohjata poikkeusreiteille.

Ratikalla ajetaan aluksi kävelyvauhdilla ja nopeutta lisätään asteittain, kunnes lauantaina päästään ajamaan suurinta sallittua nopeutta 70 kilometriä tunnissa. Lauantaina koeajoja on tarkoitus tehdä kello 3.30–18.00 ja sunnuntaina kello 8.00–18.00. Koeajot jatkuvat myös maanantaina kello 8.00–18.00.

– Ratikan liikkeistä kiinnostuneiden kannattaa kuljeskella lauantaina ja sunnuntaina Baanalla Hallilassa ja Turtolassa Laulunmaankadun ylikulkusillalla, sillä vaunun nopeuden nostamista testataan tällä alueella yhdessä Škoda Transtech Oy:n ja Raitiotieallianssin kanssa, Uolamo vinkkaa.

Ensi kesänä kaupungissa liikennöi yhteensä 19 raitiovaunua. Varsinainen aikataulujen mukainen liikennöinti alkaa 9.8.2021.

Lue lisää:

Tampereen ensimmäisen ratikan voi nähdä tällä viikolla: tamperelaisia kehotetaan lukemaan säännöt, koska liikenneympyrä oli osalle liian vaikea

Ratikkaa ajamaan haluaa moni - hakemuksia yli 500

Lue seuraavaksi