1. yle.fi
  2. Uutiset

Alavuden kaupungintalo avoinna viimeistä päivää – Talo puretaan aikaisintaan alkutalvesta

Alavuden kaupungintalo sulkee ovensa tänään iltapäivällä. Seuraavaksi kohtalona on purku.

kaupungintalot
Alavuden kaupungintalo tammikuussa 2020
Alavuden kaupungintalo on valmistunut vuonna 1975. Sisäilmaongelmien takia talo on päätetty purkaa.Päivi Rautanen / Yle

Alavuden kaupungintalo on perjanaina avoinna viimeistä päivää. Talo on päätetty purkaa ja toiminnot sijoitella väistötiloihin.

Henkilökunta ja arkistot siirtyvät sisäilmaongelmien takia muun muassa linja-auto-aseman rakennukseen sekä Fasadiin. Muuttajien joukossa ovat niin kaupunginjohtaja, kaupunginkanslia kuin Alavuden kaupungin neuvonta ja vuokra-asunnotkin.

– Vähän on haikea mieli, mutta itse suhtaudun muutoksiin positiivisesti. Työt jatkuvat, mutta toisessa paikassa, sanoo Alavuden kaupungin viestintäsihteeri Hanna Lassila, jonka työpaikka on sijainnut kaupungintalossa kymmenkunta vuotta.

Niin sanotun kesäsulun ajan kaupungintalo toimii kolme viikkoa Kyläkauppa Keskisellä. Pop up -kaupungintalo avautuu Tuurissa ensi maanantaina. Heinäkuun lopussa palvelut jatkuvat väistötiloissa.

Purettavaan kaupungintaloon jäävät vielä toistaiseksi tietoliikennepalvelimet, jotka nekin siirretään syksyllä tilapäiseen konttiin.

Alavuden kaupungintalo puretaan aikasintaan alkutalvesta. Purkamisesta on kaupunginhallituksen päätös, mutta rakennustarkastuksen varsinainen purkulupa puuttuu vielä.

Lue seuraavaksi