Hyppää sisältöön

Oulun yliopisto ja Oamk jatkavat etäopetusta ainakin alkusyksyn – opiskelijärjestössä ollaan huolissaan motivaatiosta ja jaksamisesta

Lähiopetusta järjestetään sitä vaativilla kursseilla, ja uudet opiskelijat aloittavat opinnot kampuksilla.

Esimerkiksi Oulun yliopisto järjestää luentoja verkon kautta etäopiskeluaikana. Kuvituskuva. Kuva: Julia Sieppi / Yle

Oulun ammattikorkeakoulussa opetus jatkuu pääosin etänä myös alkusyksyn, kuten myös Oulun yliopistossakin. Etäopiskelu alkoi jo keväällä.

Koronaan liittyvä linjaus koskee kummassakin opinahjossa syyslukukauden ensimmäistä jaksoa.

Oulun ammattikorkeakoulussa lähiopetusta saavat täysimääräisesti vain uudet opiskelijat. Jatkavat opiskelijat opiskelevat kampuksilla vain, jos etäopetus ei ole mahdollista.

Oulun yliopiston uudet opiskelijat ovat kampuksilla orientaatiojakson ajan, samoin välttämätön lähiopetus järjesteään kaikille opiskelijoille.

Sekä Oamk että Oulun yliopisto tarkastelevat koronavarotoimia uudestaan alkusyksystä.

– Voimme muuttaa myös nykyistä linjausta, jos tulee viranomaisohjeita tai tilanne muuten muuttuu, vararehtori Jyrki Laitinen Oulun ammattikorkeakoulusta sanoo.

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan OSAKOn puheenjohtaja Sami Luukelaa huolettaa opiskelijoiden vointi etäopetuksen aikana.

– Keväällä tehdyn kyselyn mukaan moni opiskelija on menettänyt etäopiskelun vuoksi motivaatiota. Toivomme, että ammattikorkeakoulu tarjoaa syksyllä apua motivaation ylläpitämiseen ja jaksamiseen.

Myös moni muu korkeakoulu Suomessa on ilmoittanut jatkavansa etäopetusta alkusyksyn ajan.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

.
.