1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Silja Line

Tallink Silja irtisanoo 300 työntekijäänsä – joukossa 69 suomalaista

Irtisanottavat ovat työskennelleet pääosin Galaxylla ja Symphonylla.

Silja Galaxy -alus. Kuva: Markku Ojala / AOP

Ruotsalainen Tallink Silja AB irtisanoo 300 työntekijäänsä. Suurin osa irtisanottavista on työskennellyt Galaxylla ja Symphonylla.

– Se johtuu koronapandemiasta. Aluksemme ovat käytännössä seisoneet maaliskuun puolivälistä alkaen. Tämä on todella raskas päätös ja ihmiset ovat surullisia, sanoo tiedotuspäällikkö Erika Janson Aftonbladetin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Irtisanottavien joukossa on 69 suomalaista, uutisoi Svenska Yle.

Helsinkiin ja Turkuun suuntautuva ruotsalaisten matkustus on jäissä Suomen asettamien rajoitusten vuoksi. Galaxy on kulkenut Tukholman ja Turun, Symphony Tukholman ja Helsingin välistä reittiä.

Tallink Silja tiedotti (siirryt toiseen palveluun) jo aiemmin Symphonyn siirtyvän heinäkuussa Tukholman ja Gotlannin Visbyn väliselle reitille.

Janson sanoo toivovansa, että Suomi purkaa rajoitukset mahdollisimman pian ja laivaliikenne pääsee toipumaan. Hänen mukaansa nyt irtisanottavat ovat ensimmäisenä jonossa, kun lisää työntekijöitä tilanteen parantuessa voidaan taas palkata.

Täsmennetty 3.7. klo 16.28: Alun perin jutussa kerrottiin, etteivät irtisanomiset koske Suomea. Suomessa toimiva Tallink Silja Oy ei irtisanokaan ketään, mutta Ruotsissa toimivan Tallink Silja AB:n irtisanomien joukossa on 69 suomalaista. Molemmat yhtiöt ovat osa virolaista AS Tallink Gruppia.

Lue myös:

Koronapandemia vaati varustamouhrin: Eckerö-konserni sulkee tytäryhtiönsä – noin 250 suomalaista menettämässä työnsä