Enontekiön kunnanjohtaja: Koronatilanne on hallinnassa uusista tartunnoista huolimatta

Kunnanjohtaja Jari Rantapelkosen mukaan alkuviikosta ilmi tulleet koronatapaukset eivät ole poikineet uusia tartuntoja.

Enontekiö
Jari Rantapelkonen
Enontekiön kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen ei näe tarpeelliseksi kiristää koronatoimia Enontekiöllä. Hän kuitenkin muistuttaa kaikkien kuntalaisten vastuusta toimia koronan leviämistä vastaan.Anni-Saara Paltto / Yle

Lapin sairaanhoitopiirin alueella todettiin tällä viikolla kaksi uutta koronavirustartuntaa. Infektioylilääkäri Markku Broas kertoi Ylelle aiemmin, että tartunnat todettiin samassa taloudessa länsirajan kunnassa, ja niillä on yhteys Ruotsiin. Tartunnalle on lisäksi altistunut 26 ihmistä.

Enontekiön kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen sanoo, että kyse on Enontekiön kunnasta, ja toinen koronatartunnan saanut henkilö on ollut töissä kunnan vanhustenhuollossa.

Rantapelkosen mukaan tieto koronavirustartunnoista on otettu kunnassa rauhallisesti vastaan.

– Enontekiöllä on suhtauduttu tähän asiallisesti ja rauhallisesti ja kerrattu ohjeet, miten tällaisessa tilanteessa pitää toimia. Näyttää sille, että hyvin tähän on varauduttu. Onneksi sitten on todettu, että altistuneiden ketjusta ei ole löytynyt muita tapauksia.

Uusia tartuntoja ei ole löytynyt

Rantapelkosen mukaan koronavirukselle on altistunut muun muassa kunnan muita työntekijöitä. Tähän mennessä altistuneiden ihmisten koronatestit ovat osoittautuneet negatiivisiksi.

– En tiedä itse yksityiskohtia, mutta minulle on informoitu, että kaikki testit, jotka on tehty tähän asti, ovat olleen negatiivisia.

Rantapelkonen ei näe tarpeelliseksi kiristää koronatoimia Enontekiöllä, koska nytkään tilanne ei ole päässyt pahenemaan. Hän kuitenkin muistuttaa kaikkien kuntalaisten vastuusta toimia koronan leviämistä vastaan.

- Mehän ollaan toimittu kaikkien THL:n, avin, sairaanhoitopiirin ja kunnan omien ohjeiden mukaisesti. Ei tässä auta muuta kuin toimia niiden mukaan ja korostetaan yksilön vastuuta myös tässä. Pidetään käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä huolta, niin kyllä tämä homma saadaan pidettyä hallussa.

Lue lisää

Lapin sairaanhoitopiirissä uusi koronavirustartunta

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus