1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. alennusmyynti

Muotikauppa on elpynyt kesän alennusmyyntien myötä: Itä-Suomen kauppakeskuksissa alet lähteneet vauhdikkaasti käyntiin

Myös urheilutarvikkeiden myynti on jatkunut vilkkaana.

alennusmyynti
Vaatteita kaupan rekillä.
Vaatekaupan myynti mateli alamaissa keväällä, mutta alennusmyynnit ovat virkistäneet sitä. Kuvituskuva.Yle

Koronavirus ei ole hillinnyt kesän alennusmyyntejä Itä-Suomessa.

Kuopion ja Joensuun kauppakeskuksista sekä urheilu- ja vaateliikkeistä kerrotaan, että asiakkaita on ollut kesän alennusmyyntien aikaan suunnilleen yhtä paljon kuin viime vuonna.

Osittain kasvu johtuu siitä, että alennusmyynnit aloitettiin tänä vuonna hieman tavallista aikaisemmin, heti kesäkuun alussa.

– Olemme päässeet viime vuoden kävijämääriin. Kun katson tässä noita myyntejä, niin siellä näkyy joidenkin liikkeiden kohdalla kaksinumeroisia plussia, kertoo Kuopion kauppakeskus Matkuksen johtaja Minna Karppinen.

Urheiluliikkeissä myynti on lähtenyt kasvuun jo aiemmin, mutta nyt myös vaatekauppojen myynti on elpynyt hiljaisen kevään jälkeen.

– Urheilutuotteethan ovat olleet koko kevään ajan hitti, mutta nyt kesäaleissa muotipuoli on lähtenyt ilahduttavasti mukaan. Muotikauppahan oli kevään osalta huhtikuussa aika lailla jäissä, mutta nyt on virkistymistä silläkin puolella, sanoo Joensuun Carlssonin tavaratalonjohtaja Heidi Hattunen.

Lue lisää:

Nettikirppikset takovat nyt ennätyksiä – All time high lyöty jo useasti peräkkäin, kerrotaan Tori.fistä

Koronakevät näkyy vaatemyynnissä vielä ensi vuonna – hyllyyn jääneet vaatteet myydään ensi keväänä

Korona leikkasi muodin myynnistä puolet, urheilukaupasta reilun viidenneksen – tuplaantunut verkkokauppa ei korvaa kivijalkamyyntiä

Lue seuraavaksi