Kahdelle yli kuuden vuoden vankeustuomiot törkeistä huumerikoksista, kahdelle lievemmät tuomiot avunannosta

Tuomittujen tilaama huumausaine-erä sisälsi lähes kolme kiloa amfetamiinia ja yli tuhat ekstaasitablettia.

Huumausaineista olisi saanut noin 16 000 käyttöannosta, joten oikeuden mukaan huumeet oli tarkoitettu levitykseen. Kuva: Lukas Rusk / Yle

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut kahdelle yli kuuden vuoden vankeustuomiot törkeistä huumausainerikoksista. Lisäksi kaksi ihmistä sai avunannosta seitsemän kuukauden ehdolliset vankeusrangaistukset.

Tuomitut tilasivat laittomasti Suomeen suuren määrän huumeita. Huumausaine-erä sisälsi 2 944 grammaa amfetamiinia ja 1 010 ekstaasitablettia. Amfetamiini oli keskimääräistä katukauppatasoa vähän vahvempaa.

Kyseessä oli varsin suuri huume-erä. Huumausaineista olisi saanut noin 16 000 käyttöannosta, joten oikeuden mukaan huumeet oli tarkoitettu levitykseen.

Huumeet oli lähetetty Suomeen Alankomaista maaliskuun alussa. Paketin määränpäänä oli Siuntio läntisellä Uudellamaalla. Paketti ei tullut suoraan tuomituille, vaan he ohjasivat sen eri paikkaan ulkopuolisen henkilön nimellä ja kyseisen henkilön kesäasunnon osoitteeseen.

Vastaajanottajaksi merkitty henkilö on löytänyt paketin kiinteistönsä portaalta, soittanut siitä hätäkeskukseen ja luovuttanut sen poliisille. Tuomitut yrittivät saada huumausaine-erän haltuunsa vastaanottajalta muun muassa uhkailemalla häntä. Tuomitut pyrkivät saamaan erän itselleen vielä sen jälkeenkin, kun se oli luovutettu viranomaisille.

Tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia.