Anna-Maja Henriksson haluaa jatkaa RKP:n johdossa

Henriksson asettuu ehdolle syyskuun puoluekokouksessa, jossa valitaan seuraava puheenjohtaja.

Anna-Maja Henriksson
Kuvassa on Anna-Maja Henriksson.
Henriksson toivoo, että kaikista suomalaisista tuntuisi luonnolliselta ja turvalliselta äänestää RKP:tä.Silja Viitala / Yle

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) on ilmoittanut haluavansa jatkaa RKP:n puheenjohtajana, puolue tiedottaa.

Henriksson asettuu ehdolle RKP:n syyskuisessa puoluekokouksessa, jossa valitaan puolueen seuraava luotsi.

– Viimeisin puoluebarometri osoittaa, että poikkeuksellisen moni suomalainen (39 prosenttia) suhtautuu tällä hetkellä myönteisesti RKP:hen. Tämän vahvistaa myös se suuri määrä myönteistä palautetta, jota on tullut tämän kevään aikana. Tämä antaa meille valtavan hyvät eväät ensi vuoden kunnallisvaaleissa ja olen erittäin motivoitunut johtamaan RKP:tä kohti vaalivoittoa, Henriksson sanoo tiedotteessa.

Henriksson sanoo haluavansa RKP:n kasvavan puolueena koko Suomessa.

– Me olemme oikea vaihtoehto kaikille, jotka arvostavat demokraattista oikeusvaltiota, yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa, yrittäjyyttä, sosiaalista oikeudenmukaisuutta, elävää kaksikielisyyttä sekä kestävää taloutta ja tulevaisuuteen suuntautuvaa ilmastopolitiikkaa.

Henriksson kertoo toivovansa, että kaikista suomalaisista tuntuisi luonnolliselta ja turvalliselta äänestää RKP:tä, oli äidinkieli sitten suomi, ruotsi tai jokin muu.

– Siksi meillä tulee seuraavissa kunnallisvaaleissa olla ehdokkaita ympäri Suomea, monella uudella paikkakunnalla. Meidän tulee olla läsnä suuremassa osassa Suomen kuntia kuin koskaan aikaisemmin.

RKP valitsee puheenjohtajansa aina vuodeksi kerrallaan. Henriksson on toiminut RKP:n puheenjohtajana vuodesta 2016 lähtien. Puolueella on kymmenen kansanedustajaa.

RKP:n puoluekokous järjestetään Vantaalla 26. syyskuuta.