Trumpin pojan tyttöystävällä koronatartunta

Kimberly Guilfoyle on jo kolmas presidentin lähipiiriin kuuluva, jolla on todettu koronatartunta.

koronavirus
Donald Trump Jr. ja tyttöystävä Kimberly Guilfoyle
Donald Trump Jr. ja hänen tyttöystävänsä Kimberly Guilfoyle työskentelevät presidentin uudelleenvalinnan eteen. Kuva pariskunnan puheesta Floridan yliopistolla viime lokakuussa.AOP

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin esikoispojan tyttöystävällä on todettu koronavirustartunta, kertovat useat yhdysvaltalaismediat.

Donald Trump Juniorin tyttöystävällä, presidentin uudelleenvalintakampanjan varainkerääjänä työskentelevällä Kimberly Guilfoylella todettiin koronatartunta hieman ennen presidentin itsenäisyyspäivän puhetta Mount Rushmorella, kertoo The New York Times (siirryt toiseen palveluun).

Guilfoyle oli matkustanut Etelä-Dakotaan puhetta varten, mutta eri kulkuvälineellä kuin presidentti Trump. Virustartunta huomattiin rutiinitarkastuksessa, joita tehdään Trumpin lähipiiriin kuuluville.

Guilfoyle on jo kolmas Trumpin lähipiiriläinen, jolla on todettu koronatartunta. Toukokuussa tartunta todettiin Trumpin henkilökohtaisella miespalvelijalla sekä varapresidentti Mike Pencen lehdistösihteerillä.

Ikänsä puolesta presidentti kuuluu riskiryhmään. Valkoisen talon mukaan hänelle tehdään koronavirustestejä päivittäin.

Trump on useaan otteeseen tehnyt selväksi, että hänestä maskien käyttäminen on turhaa, ja hän on kieltäytynyt käyttämään sellaista julkisesti. Viime torstaina hän kuitenkin totesi yllättäen haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) olevansa "maskien puolesta", eikä hänelle olisi ongelma sellaista käyttää.

Donald Trump Jr. sai koronatestistä puhtaat paperit, mutta tyttöystävänsä tilanteen vuoksi hänen kerrotaan asettuneen omaehtoiseen karanteeniin varmuuden vuoksi. Guilfoylen sanotaan olevan oireeton.

Lue lisää:

Texasilaiset määrättiin pitämään kasvomaskia – korona ankeuttaa Yhdysvaltain itsenäisyyspäivän

Yhdysvaltain republikaanien johto puhuu kasvosuojusten käyttöpakon puolesta

Trumpin vaalitilaisuudet jatkuvat – Viranomaiset pitävät kokoontumisia terveysriskinä sekä osallistujille että presidentille

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus