Kataloniassa eristetään yli 200 000 asukkaan maakunta – koronatartuntojen määrä kasvanut huolestuttavasti

Espanjassa ei ole rajoitettu kansalaisten vapaata liikkuvuutta sen jälkeen, kun kansallinen poikkeustila purettiin kaksi viikkoa sitten.

koronavirus
Katalonian presidentti Quim Torra
Eristyspäätöksestä kertoi lauantaina Katalonian presidentti Quim Torra.Quique Garcia / EPA

Katalonian itsehallintoalueella Espanjassa on eristetty yli 200 000 asukkaan maakunta koronaviruksen huolestuttavan leviämisen vuoksi.

Katalonian presidentti Quim Torra ilmoitti lauantaina, että eristys astuu voimaan puoliltapäivin paikallista aikaa. Eristys koskee Lleidan kaupunkia ympäröivää Segriàn maakuntaa.

Asiasta kertoo muun muassa sanomalehti El País (siirryt toiseen palveluun) sekä kansainväliset uutistoimistot.

Maakunnan asukkailla on aikaa lauantaihin klo 16 saakka palata koteihinsa ja siellä asumattomien poistua alueelta. Tämän jälkeen pääsyä Segriàan tai sieltä pois ei sallita muuten kuin työasioissa tai painavista syistä. Eristys on voimassa toistaiseksi.

Segriàn alue asetetaan eristykseen, koska siellä on kuluneen vuorokauden aikana rekisteröity 60 uutta koronavirustartuntaa maataloustyöntekijöiden parissa. Koko alueella tartuntoja on nyt yli 4 000.

Espanjassa ei ole rajoitettu vapaata liikkuvuutta sen jälkeen kun maaliskuussa julistettu kansallinen poikkeustila päättyi kaksi viikkoa sitten. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on Espanjassa kuollut 28 000 ihmistä.

Lue lisää:

Poikkeustila päättyi Espanjassa, ensimmäiset turistit saapuivat jo Mallorcalle – ”Korona ei pelota, täällä olemme enemmän turvassa kuin kotimaassa”

Englannissa odotetaan pubiryntäystä koronasulun jälkeen, mutta takapakki tartunnoissa sulki Leicesterin ja masensi kaupungin yrittäjät

Venäjän valtionmediat levittävät koronasta salaliittoteorioita länsimaihin – samat teoriat kiertävät myös suomenkielisillä foorumeilla

Lähteet: AP, AFP

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus