Tulipalo rivitalossa Porin Näsiäntiellä – naapuruston ja asukkaan neuvokkuus esti vakavammat vahingot

Hälytys palosta tehtiin suurena, koska kyseessä on rivitalo. Palo saatiin kuitenkin nopeasti hallintaan.

Pori
Kolme paloautoa kalustohallissa.
Satakunnan pelastuslaitos. Arkistokuva.Jari Pelkonen / Yle

Porin Näsiäntielle tuli hälytys suuresta rakennuspalosta hieman kello 15 jälkeen lauantaina iltapäivällä.

Naapurit olivat havainneet savunhajua ja kuulleet palovaroittimen äänen, ja ikkunan takaa havainneet palonalun viereisen asunnon keittiössä. He onnistuivat tavoittamaan asunnon omistajan, joka saapui nopeasti paikalle.

Asukkaat hoitivat itse alkusammutuksen, ja lopulta Satakunnan pelastuslaitoksen kontolle jäi tilanteen varmistaminen ja tilojen tuuletus.

– Lähtötiedot olivat sen verran epäselviä, että hälytys tehtiin suurena, koska kyseessä on rivitalo ja aina on mahdollisuus palon leviämisestä muihinkin asuntoihin, kertoo päivystävä palomestari Janne Kumpulainen.

Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Kumpulaisen mukaan asukas kertoi sammuttaneensa paloa hengitystään pidätellen välttyäkseen palokaasujen hengittämiseltä. Ensihoitoyksikkö tarkasti asukkaan tilan.

Päivystävä palomestari Janne Kumpulainen kehuu naapuruston ja asukkaan ripeää ja neuvokasta toimintaa. Asunnon keittiön vahingot jäivät lopulta kohtuullisiksi, sillä tuli ei ehtinyt tarttua rakenteisiin.

Paikalle lähti runsaasti Satakunnan pelastuslaitoksen yksiköitä, mutta osa niistä kääntyi jo matkalta takaisin. Lopulta hälytys oli yhden yksikön hoidettavissa.

Päivitetty kello 16.16 Kumpulaisen antamin uusin tiedoin.