MT: Matti Vanhanen ei halua keskustan puheenjohtajaksi eikä ehdolle presidentinvaaleihin – "Sanon, etten pyri enää mihinkään"

Keskustalla on puoluekokous syyskuun alussa Oulussa. Katri Kulmuni on aiemmin kertonut hakevansa jatkokautta puolueen johdossa.

Matti Vanhanen
Matti Vanhanen
Matti Vanhanen eduskunnan kahvilassa Helsingissä 26. kesäkuuta.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen ei halua keskustan puheenjohtajaksi, kertoo Maaseudun Tulevaisuus (siirryt toiseen palveluun). Lehden mukaan Vanhasella ei myöskään ole kiinnostusta asettua ehdolle presidentinvaaleihin.

– Sanon, etten pyri enää mihinkään. En halua enää ehdokkaaksi presidentinvaaleihin. Olen kertonut jo aiemmin kahdesta terveyteeni liittyvästä operaatiosta. Mielessäni on jo ollut muita politiikan ulkopuolella olevia asioita, Vanhanen sanoo lehden haastattelussa, kun häneltä kysyttiin presidentinvaaleista.

Kun Vanhaselta kysyttiin puolueen puheenjohtajuudesta, hän vastasi olevansa vielä vähemmän kiinnostunut kyseisestä tehtävästä.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni erosi valtiovarainministerin tehtävästä kesäkuun alussa viestintäkoulutusjupakan takia.

Suomen Kuvalehti uutisoi kesäkuun alussa, että Kulmunille on annettu viestintäkoulutusta valtion rahoilla miltei 50 000 eurolla. Valtiovarainministeriön tiedoista selvisi myöhemmin, että laskujen summa oli itse asiassa suurempi, noin 56 000 euroa. Kulmuni kertoi perjantaina maksaneensa koulutusten kulut ministeriölle.

Keskustalla on puoluekokous syyskuun alussa Oulussa. Kulmuni on aiemmin kertonut hakevansa jatkokautta puolueen johdossa.

Lue myös:

Katri Kulmuni otti pankista lainaa maksaakseen esiintymiskoulutuksensa – ministeriöt vahvistavat Ylelle saaneensa Kulmunilta tiedon maksusta