Uutta tietoa nelikymppisen miehen surmasta Tampereella – toinen taposta epäilty, vasta 16-vuotias nuorukainen vangittiin

Epäillyt ovat sukua keskenään ja olivat vieraina uhrin asunnossa. Toinen mies sai vakavia vammoja. Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi maanantaina 16-vuotiaan todennäköisin syin epäiltynä taposta  ja tapon yrityksestä. 

henkirikokset
Oikeuden istunto alkamassa
Pirkanmaan käräjäoikeudessa käsiteltiin toisen epäillyn vangitsemista maanantaina. Marko Melto / Yle

Nelikymppinen mies surmattiin Tampereella viikonloppuna ja toinen nelikymppinen mies sai vakavia vammoja.

Poliisi tutkii Tampereen Haapalinnan lauantaiaamun tapahtumia tappona, tapon yrityksenä sekä törkeän pahoinpitelyn yrityksenä. Rikosnimikkeet saattavat esitutkinnan aikana vielä muuttua.

Surmansa saanut oli vuonna 1979 syntynyt mies. Paikalla ollut, vuonna 1977 syntynyt mies sai vakavia vammoja, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa.

Teosta epäillään vuonna 2003 syntynyttä nuorta ja vuonna 1984 syntynyttä naista, jotka ovat sukua keskenään.

Toinen epäillystä on vasta 16-vuotias nuorukainen. Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi maanantaina 16-vuotiaan todennäköisin syin epäiltynä taposta ja tapon yrityksestä. Syytteen nostamisen määräpäivä on 8.10.2020.

Nuorella epäillyllä ei ole aiempia tuomioita Pirkanmaan käräjäoikeudesta.

Epäillyt nainen ja nuori mies olivat vieraina uhrin asunnossa.

Uhrit eivät tutkinnanjohtajan, rikosylikomisarion Jari Kinnusen mukaan ole sukua epäillyille.

Epäillyt otettiin kiinni paikan päältä. Paikalla oli runsaasti poliisin yksiköitä, ja poliisioperaatio kesti aamupäivästä iltapäivään saakka.

Poliisi vaitonainen

Poliisi tutkii, onko huumausaineilla tai alkoholilla osuutta asiaan. Laboratoriovastaukset eivät ole vielä tulleet. Tällainen tutkinta on rutiini tällaisissa tapauksissa.

Epäillyt ovat toiselta paikkakunnalta kuin Tampereella. Toisen epäillyn nuoren iän takia poliisi ei kerro asiasta enempää. Poliisi ei kerro esimerkiksi tapahtumien kulusta tässä vaiheessa.

Poliisi ei tiedottanut asiasta aiemmin, koska viikonlopun aikana ei ole ehditty kuulustelemaan kuin asianosaisia.

Aamulehti kertoi (siirryt toiseen palveluun)viikonloppuna, että poliisilla oli lauantaina iso operaatio alueella ja että asunnosta oli löytynyt vainaja.