Hyppää sisältöön

Lapissa selvitetään arvokkaita elinympäristöjä

Kunnostukseen ja hoitoon halutaan löytää parhaat kohteet.

Lintuja varten tullaan kunnostamaan vesistöjä ja rantoja. Kuvituskuva. Kuva: Raine Martikainen

Lapissa selvitetään tänä kesänä arvokkaita elinympäristöjä. Ympäristöministeriön aloittamassa elinympäristöohjelmassa inventoidaan perinnebiotooppeja, lintuvesiä ja lettoja sekä kartoitetaan lintu- ja perhoslajistoa.

Lapin ely-keskuksen mukaan linnustolaskennat on aloitettu toukokuussa.

Lintuvesien ja perinneluontotyyppien selvittäminen alkoi sen sijaan juhannuksen jälkeen. Alueille valmistuu myös kunnostus- ja hoitosuunnitelmia.

Perinnebiotooppien inventointeja jatketaan edellisvuosien tapaan useiden Lapin kuntien alueella. Perusteellisia vesi- ja kosteikkolintuselvityksiä sekä luontotyyppiselvityksiä tehdään tänä kesänä Ylitorniolla, Torniossa ja Pellossa.

Avosoiden kartoittaminen aloitetaan heinäkuun alkupuolella.

Elinympäristöohjelman on tarkoitus tukea luonnon monimuotoisuuden säilymistä. Arvokkaita elinympäristöjä selvitetään, jotta kunnostukseen ja hoitoon löydetään parhaat kohteet.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).