Sää pysyttelee sitkeästi sateisena ja viileänä – helteestä on turha haaveilla

Lämpötilat kohoavat tällä viikolla Etelä-Suomessa ylimmillään 16–17 asteeseen ja vain idässä voi olla hieman lämpimämpää.

Sateinen sää
Sääennusteanimaatio 6.-10.7.
Sääennusteanimaatio 6.-10.7.

Sateinen ja epävakainen sää jatkuu tällä viikolla. Sadekuuroja ja paikoin jatkuvaakin sadetta riittää koko maassa loppuviikkoon asti, kertoo Ylen meteorologi Joonas Koskela. Sateiden lisäksi voi tulla myös ukkoskuuroja.

Lämpötilat pysyvät vuodenaikaan nähden matalina. Ylimmät lämpötilat ovat etelässä keskimäärin neljä astetta kylmempiä vuodenaikaan nähden.

Lämpötilat kohoavat Etelä-Suomessa ylimmillään 16–17 asteeseen ja vain idässä voi olla hieman lämpimämpää.

Loppuviikolla suurin muutos on tuulen selkeä heikkeneminen.

Jossain päin maata vuorokautiset sademäärät voivat olla isoja. Koskela muistuttaa, että koko aikaa kuitenkaan ei sada. Sateet tulevat pääosin iltapäivällä ja paikoin päiviin mahtuu aurinkoisempia hetkiä.

Loppuviikolla lämpenee?

Koskelan mukaan ennusteissa on olemassa pieni toivonpilkahdus siitä, että sää lämpenee hieman loppuviikkoa kohden. Hellettä ei kuitenkaan ole näköpiirissä.

– Aurinkoisilla alueilla päästään parhaimmillaan kahdenkymmenen asteen tuntumaan tai vähän ehkä yläpuolellekin, Koskela kertoo.

Viitteitä helteestä ei ole pidemmässä, 10 vuorokauden ennusteessakaan.

Parhaillaan Etelä-Suomessa liikkuu voimakas matalapaine, joka on tuonut maahan sateita ja jopa vaarallisen voimakkaita tuulia. Kovin puhuri hellittää vasta tänään illalla, mutta tuulen rippeitä jää huomisellekin.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Ennuste sademääristä alkuviikolle.
Ennuste sademääristä alkuviikolle.Joonas Koskela / Yle