Hyppää sisältöön

Tukes selvittää Helsingin kaupunginteatterin räjähdystä – vastaavia onnettomuuksia voisi sattua muuallakin

Selvityksen tavoitteena on kartoittaa tapahtumaan johtaneet syyt sekä tunnistaa korjaavia ja ehkäiseviä toimenpiteitä.

Toimialalle on tullut Tukesin mukaan kyselyjä kaupunginteatterin onnettomuudesta myös muiden maiden toimijoilta. Kuva: Olivia Ranta / Lehtikuva

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) alkaa selvittää (siirryt toiseen palveluun)Helsingin kaupunginteatterilla viikko sitten sattunutta räjähdystä, jossa loukkaantui yksi henkilö. Tukesin mukaan alalla on herännyt huoli siitä, että vastaavia onnettomuuksia voisi sattua laitteistojen huollon yhteydessä muuallakin.

Räjähdys tapahtui Ensi Linjalla sijaitsevan Studio Elsan rakennuksen toisen kerroksen teknisen tilan sprinklerikeskuksessa. Poliisi epäili alustavien tietojen mukaan, että räjähdyksen aiheutti kuivista sinkkiputkista pieneen tilaan muodostunut kaasu. Poliisin mukaan kyse oli työtapaturmasta.

Tukesin selvityksen tavoitteena on kartoittaa tapahtumaan johtaneet syyt, jotta vastaavia onnettomuuksia ei pääse tapahtumaan muualla.

Tukesin antamat suositukset voivat liittyä esimerkiksi laitteistojen suunnitteluun, asentamiseen tai turvalliseen huoltoon. Suosituksia voidaan esittää myös alan standardien, ohjeiden ja lainsäädännön kehittämiseksi.

Tukesin tiedotteen mukaan sammutuslaitteistoja on laajasti käytössä erilaisissa julkisissa rakennuksissa, kauppakeskuksissa, sairaaloissa ja teollisuudessa.

Selvityksen tuloksilla voi olla laajempaa merkitystä laitteistojen tekniselle turvallisuudelle ja turvalliselle huoltamiselle. Toimialalle on tullut kyselyjä kaupunginteatterin onnettomuudesta myös muiden maiden toimijoilta.

Selvitystä tehdään yhteistyössä alan toimijoiden sekä pelastus- ja työsuojeluviranomaisten kanssa. Selvitys valmistuu syksyllä.

Lue lisää:

Helsingin kaupunginteatterissa tapahtunut räjähdysonnettomuus oli työtapaturma – sprinklerihuoneessa huoltotöitä tekemässä ollut mies loukkaantui