1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Juankoski

Kuopion Juankoskella neljä hiehoa ollut jo kaksi viikkoa karkuteillä – yksi karkulaisista käveli kotiin isännän perässä

Kuopion Juankoskelta juhannuksena karanneita hiehoja etsitään edelleen.

Karanneet hiehot ovat ruskea- ja mustavalkoisia. Niitä ei pidä yrittää lähestyä. Nämä eläimet saatiin kiinni heti ensimmäisenä yönä. Kuva: Mikko Toivanen

Neljä hiehoa on ollut juhannuksesta saakka karkuteillä Kuopion Juankoskella. Alunperin 56-päinen nautalauma pakeni laitumelta ilmeisesti karhun tai ahman havaittuaan.

Autoilijan vihje johdatti maanviljelijä Mikko Toivasen jälleen yhden karanneen hiehon jäljille.

– Se tuli tielle, kun kuuli minun ääneni. Se käveli perässäni kotiin yli kahden kilometrin matkan, ei tarvinnut liekaa, kertoo Toivanen.

Toivanen sanoo, että tilalliset kaipaisivat uusia näköhavaintoja hiehoista avuksi tämän viikon etsintöihin. Niitä voi ilmoittaa hätäkeskukseen tai suoraan tilallisille itselleen.

– Säyneisen kylän ja Pisankosken väliltä on tullut näköhavaintoja aiemmin, mutta tuoreita näköhavaintoja ei ole. Jälkien perusteella ne ovat siellä liikkuneet.

Jälkien perusteella naudat ovat löytäneet juotavaa ja syötävää.

– Lammen rannassa oli jälkiä, että ovat käyneet siellä juomassa. Tähän aikaan vuodesta niillä ei ole hätää, sanoo Toivanen.

Lue myös:

Viisi hiehoa vielä karkuteillä Kuopion Juankoskella – yksi karkureista tavoitettiin torstaina

Viljelijän juhannus meni uusiksi, kun 56-päinen hieholauma pakeni laitumelta – kyläläiset riensivät apuun, vielä kuusi eläintä kateissa